¨

14.000 blev blitzet på Storebæltsbroen sidste år

00:19

Der blir kørt alt for stærkt på Storebælt-broen i forhold til andre steder - det viser en ny opgørelse Knap 14-tusind fik en fartbøde på Storebæltsbroen sidste år - og dermed får broen en tredjeplads over flest steder med flest uddelte bøder. Sydmotorvejen ved Vordingborg ligger nummer syv.

Mange bilister overholder ikke fartgrænserne omkring betalingsanlægget på Storebæltsbroen. Sidste år blev lige knap 14.000 fanget af politiets automatiske fartkontrol. Arkivfoto. Foto: TV ØST

1 af 2

Storebæltsbroen ligger nummer tre over de ti vejstrækninger i Danmark, hvor politiet uddelte flest fartbøder sidste år.

13.951  bilister blev blitzet på Storebæltsbroen sidste år. Det gav 17 millioner kroner i statskassen i form af fartbøder.

Storebæltsbroen ligger nummer tre på en liste over de ti strækninger i Danmark, hvor Politiets Automatiske Trafikkontrol (ATK) uddelte flest fartbøder i 2016.

Det viser en opgørelse, Berlingske har fået lavet.

Helsingørmotorvejen i Nordsjælland nupper førstepladsen foran H.C. Andersens Boulevard i København.

Prioriterer uhensigtsmæssigt

Alt i alt stod de ti vejstræjkninger på listen for en femtedel af den samlede sum af fartbøder i hele landet.

Hos FDM mener man, at opgørelsen viser, at politiet prioriterer sine ressoucer uhensigtsmæssigt:

- Politiet holder først og fremmest i byer og nu også på motorvejene. Men her er farten ikke en særlig faktor i trafikulykker. Det er den på landevejene. Det er der, den for alvor dræber, siger afdelingschef Torben Kudsk til Berlingske.

Men det afvises af Erik Terp, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Han siger til Berlingske, at politiet har haft et særligt fokus på motorveje de seneste år på grund af vejarbejde.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App