1205 statslige arbejdspladser: Det siger borgmestrene

Glæde men også skuffelse hos regionens borgmestre efter, at nyheden, om de 1205 statslige arbejdspladser, der flytter til regionen, blev officiel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejdspladserne, der fremover for base her i regionen, er fordelt på i alt syv kommuner.

Ringsted er en af de kommuner, der får et større antal af de statslige arbejdspladser. I alt 281 medarbejdere fra Banedanmark og Havarikommissionen får fremover base i byen.

En nyhed, der glæder borgmester Henrik Hvidesten (Venstre).

- Jeg er rigtig glad for det her, og jeg føler mig fuldstændig sikker på, at det er godt for Danmark og for vores vækst i landet. De nye arbejdspladser vil give kommunen et løft og sætte fokus på, at Ringsted er et godt sted at bo og arbejde.

Han mener samtidig, at arbejdspladserne kommer til at betyde noget for hele byen:

- Her i byen kommer vi til at mærke de ekstra arbejdspladser i form af en øget efterspørgsmål på boliger for eksempel og folk, der vil flytte hertil er en god ting for både os og Sjælland som helhed.

Næstved er landets topscorer, når det kommer til antallet af de statslige arbejdspladser. I alt 395 modtager de. 375 kommer fra Udlændingestyrelsen, der rykkes samlet til byen. 20 yderligere flyttes til fra SKAT.

- Jamen det er jeg jo jublende glad over for det betyder rigtig meget både for Næstved, men også for hele Sydsjælland, at vi har fået flest statslige arbejdspladser i den her pulje. Og det betyder rigtig meget, at knap 400 skal have deres daglige gang i Næstved. Og det betyder også, at nogle af dem vil bruge caféer, shoppe og meget andet. Så det betyder meget, netop fordi arbejdspladserne skal ligge inde midt i centrum af Næstved, siger Carsten Rasmussen (Soc. Dem.) borgmester i Næstved.

Borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) fra Guldborgsund er også en glad mand, trods det lidt lavere antal af tilførte arbejdspladser. Nykøbing Falster skal fremover huse 86 medarbejdere, der kommer til fra Slot- og Kulturstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

- Det er helt fantastisk, jeg havde selvfølgelig håbet på det her, og vi har arbejdet for det gennem den sidste måned meget målrettet. Vi havde budt ind på Kulturstyrelsen og dele af Erhvervsstyrelsen, og det er dele af det, vi har fået. Så jeg er glad og stolt på Lolland-Falsters vegne.

Den anden af Sydhavsøernes borgmester sidder dog tilbage med en anden smag i munden.

Lolland Kommune modtager nemlig ikke en eneste af de statslige arbejdspladser, og det skuffer borgmester Holger Schou Rasmussen (Soc. Dem.)

- Hvis dette er regeringens bud på at skabe et Danmark i balance, så synes jeg, at den skyder forbi.

- Det er et kæmpe tab for vores område. Vi kæmper dagligt med næb og klør for at prøve at finde ud af, hvordan vi får Lolland bragt ind i en bedre gænge, siger han til Ritzau.

Se interviews med flere af de respektive borgmestre her på hjemmesiden.


Nyhedsoverblik