1205 arbejdspladser til Region Sjælland: Det var stærkt tiltrængt

I alt 1205 arbejdspladser rykker fra København og til Region Sjælland. Regionsrådsformand Jens Stenbæk kalder udflytningerne for stærkt tiltrængt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nyheden om, at de i alt 1205 arbejdspladser er på vej til syv af Region Sjællands kommuner glæder regionsrådsformand Jens Stenbæk.

- Det er meget positivt og stærkt tiltrængt, at regeringen nu styrker vækst og jobskabelse uden for Valby Bakke. Ikke mindst er der tale om statslige arbejdspladser, som kan være med til at genere vækst og flere arbejdspladser i samspil med de stærke miljøer, der allerede er i regionen, fortæller han i en pressemeddelelse.

Regionen kalder sammen med Kommunekontaktrådet på Sjælland udflytningen for en vigtig "1. bølge" og håber, at de 1205 arbejdspladser ikke kommer til at stå alene.

- Vi er den af de fem regioner, der har færrest statslige arbejdspladser, og vi har i mange år mistet statslige arbejdspladser. Nu får vi justeret på den ubalance, og det vil vi gerne kvittere positivt på over for regeringen. Men vores forventning er samtidig, at dette er et paradigmeskifte – en ny måde at tænke i placering af statslige arbejdspladser. Region Sjælland har brug for flere arbejdspladser med højtuddannet arbejdskraft, der er en vigtig forudsætning for at skabe vækst og udvikling. siger Niels Hörup, der er formand i rådet.