11 soldater fra Antvorskov såret

Et angreb på basen Bridzar nordøst for Geresch i Afghanistan sårede i aftes 11 danske soldater. Ingen af soldaterne er i livsfare, og de pårørende er underrettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften blev det danske Charlie-kompagnis base Bridzar angrebet, og 11 soldater fra Antvorskov Kaserne blev såret.

Ud over de 11 danske soldater blev også to tolke såret.

Angrebet fandt sted umiddelbart før en sandstorm, og det gjorde det i første omgang umuligt at evakuere med helikopter. Derfor blev læger og ambulancer sendt mod lejren, mens personalet på basen ydede førstehjælp.

Sandstormen nåede dog at lægge sig, før ambulancerne nåede frem, og de sårede kunne derefter fragtes i helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

Ingen er alvorligt såret, og de pårørende er som allerede nævnt blevet underrettet.

TV2 ØSTs Anders Albjerg er i øjeblikket i Afghanistan for at optage til en serie programmer om netop de danske soldater fra Antvorskov Kaserne.

Anders Albjerg fortæller over en telefon, at han og hans to kolleger, Mads Gudiksen og Lone Mikkelsen, befandt sig i den angrebne lejr så sent som søndag aften.

- Jeg synes, at vi har været utroligt tæt på krigen hernede, og jeg tror bare, at vi allesammen glæder os til at komme hjem nu.