102 kasernevåben mangler stadig

Topmoderne rifler, der benyttes af Jægerkorpsets soldater, er blandt de manglende våben fra røveriet mod Antvorskov Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser nu præcist, hvad der mangler af våben fra røveriet ved Antvorskov Kaserne i Slagelse den 4. januar.

102 våben mangler i alt, og blandt dem er 45 af de rifler, Jægerkorpset benytter, nemlig de såkaldte m/96 karabingeværer. Derudover mangler politiet at finde 24 Neuhasen-pistoler, som blandt andet også benyttes af Jægerkorpset. Også 19 M/95-rifler, der er det danske forsvars almindelig infanterivåben mangler at blive fundet, ligesom politiet stadig er på jagt efter to granatkastere af typen M/203 og 12 lette maskingeværer. M/203-granatkasterne er forsvarets måske kraftigste håndvåben, hvis man ser bort fra deciderede panserværnsvåben.

Politiet har indtil videre i forbindelse med fire ransagninger i perioden fra den 28. januar til den 3. marts beslaglagt 99 våben. 95 af dem blev fundet lørdag den 7. marts under en ransagning af en bolig i Valmuehaven i Smørum, oplyser politiet.

Forsvaret har udlovet en dusør på 100.000 kroner til vidner, der ligger inde med oplysninger, som kan føre til en opklaring af røveriet, og som kan hjælpe politiet med at få fat på de manglende våben.

Seks personer sidder på nuværende tidspunkt varetægtsfængslet i sagen. Ingen ud over politiet ved, hvad de seks er sigtet for, da sagerne har kørt for dobbeltlukkede døre ved Retten i Næstved.

/ritzau/