101 km/t gennem byen

Politiet lavede en omfattende trafikkontrol i regionen i går. Blandt andet blev en billist fanget i kontrollen, hvor han kun måtte køre 50 km/t. Han kørte over 100 km/t.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet lavede flere steder i regionen målrettet hastighedskontrol i går.

I Sorø stod en målevogn fra den automatiske trafikkontrol mellem klokken 15.27 og 19.40 på Parnasvej i Sorø. Der er hastighedsbegrænsning på 80 km/t på stedet, men det var der 11 ud af 513, der ikke overholdt. En enkelt trafikant kørte så stærkt, at det kan give et klip i kørekortet.

Dianalund fik besøg af Færdselspolitiet mellem klokken 18 og 21 i Dianalund, hvor der blev afviklet en færdselskontrol på Dr. Sells Vej. 45 køretøjer blev standset, og der er seks, som må regne med at modtage en bøde: En brugte ikke sikkerhedsselen, en kørte for hurtigt, mens fire havde fejl ved billygterne.

I Næstved var Politiets færdselsafdeling også på spil. Mellem klokken 16.15 og 17 lavede de en kontrol på Helgesvej i Herlufmagle. Der var en enkelt, der ikke havde lygterne i orden, en manglede at spænde sikkerhedsselen, og en havde glemt sit kørekort.

Lidt værre stod det til i Næstved by. 12 trafikanter kan se frem til en bøde, efter at færdselspolitiet mellem klokken 14.45 og 16.45 havde en selekontrol. Færdselspolitiet standsede 30 køretøjer på Farimagsvej i Næstved, og i 12 tilfælde havde trafikanterne ikke spændt sikkerhedssselen.

Heller ikke billisterne i Faxe kommune slap for at blive tjekket. Færdselspolitiet havde mellem klokken 13.30 og 16.30 en færdselskontrol i Faxe og Rønnede. Der blev standset en enkelt spritbilist, en kørte, selv om han var frakendt kørekortet, to kørte uden førerret, fire sludrede i håndholdt mobiltelefon, og tolv brugte ikke sikkerhedsselen.

Sidst men ikke mindst besøgte Færdselspolitiet Vordingborg.

Om morgenen mellem kl. 6.44 og 9.36 holdt politiets automatiske trafikkontrol på Næstvedvej i Vordingborg. Her er den højst tilladte hastighed 60 km/t. 610 bilister blev kontrolleret, og der blev taget billeder af 38, der ikke holdt sig under det tilladte. Fire bilister kørte så hurtigt, at de må regne med et klip i kørekortet. Højeste hastighed blev målt til 85 km/t.

En af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol mellem klokken 16.07 og 19.03 på Grønsundvej i Ny Æbelnæs. Hastighedsbegrænsningen er fastsat til 50 km/t, men 65 ud af 164 kørte for hurtigt. Den højeste hastighed var 99 km/t. Der er tre, som kørte så stærkt, at de risikerer at miste kørekortet betinget. 21 står til et klip i kørekortet.

En målevogn fra politiets automatiske trafikkontrol stod mellem klokken 19.53 og 21.40 på Ny Vordingborgvej i Gl. Kalvehave, hvor man må køre 50 km/t. Det var der 27 ud af 62, der ikke overholdt. En enkelt kørte så stærkt, at kørekortet kan frakendes betinget, mens der er syv, som må regne med et klip i kørekortet. Den højeste hastighed var 101 km/t.