¨

1000 grønne job i Region Sjælland

Foto: TV ØST

1.000 nye arbejdspladser ventes at blive resultatet, efter at Region Sjælland og 12 kommuner har fået grønt lys fra EU til et stort klimaprojekt. Næsten en halv milliard kroner skal investeres frem til 2014.

- Det er første gang i Danmark, at en region og en række kommuner er gået sammen om et så stort og konkret klimaprojekt, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen til DR Sjælland.

- Udover de mange arbejdspladser er det vigtigt, at vi er med til at sænke udledningen af CO2 betydeligt. Det viser, hvad kommuner og regioner kan, når de løfter i flok, siger han. Han understreger, at tilsagnet i øjeblikket kun er mundtligt.

Mange offentlige bygninger i de 12 kommuner samt regionens sygehuse vil i de kommende tre få udskiftet vinduer og installeret jordvarme og solvarme. Det skulle betyde energibesparelser, der svarer til elforbruget i en by af Ringsteds størrelse.

Men der er også andre konkrete, kontante besparelser, siger chefkonsulent Esther Davidsen fra Region Sjællands EU-kontor:

- Kommunerne kan ikke hver især sætte sig ind i alle de nyeste tekniske løsninger, men når de arbejder sammen, kan de drage nytte af hinandens erfaringer.

- Samtidig kan de lave fælles udbud på f.eks. jordvarme eller solceller og dermed opnå stordriftbesparelser, understreger hun.

De kommuner, der er med i samarbejdet med Region Sjælland er Faxe, Greve, Guldborgsund, Holbæk, Køge, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød og Vordingborg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App