Voldsomt vejr truer - her kan det blive værst

Den nordvestlige del af Sjælland kan blive ramt af voldsomt vejr.

Det gælder om at nyde onsdagen, der både byder på tørt vejr med flot efterårssol og temperaturer omkring 16 til 18 grader. Nogle steder kan det endda blive 20 grader.

For nu skifter vejret for alvor, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut.

quote Mange steder vil der komme vindstød af stormstyrke

Frank Nielsen, meteorolog

- Torsdag og fredag er der både regn og blæst på programmet, og især torsdag vil minde os om, at vi har taget hul på efteråret med mange hurtige vejrskift. Det gælder især, når Danmark kommer ind i en kraftig vestlig strømning, lige midt i polarfronten, lyder det fra meteorolog Frank Nielsen.

Det skyldes et lavtryk der natten til torsdag, udvikles syd for Island, har kurs mod Sydnorge og de Svenske søer.

- Først mærker vi regnen, der kommer ind fra vest, og det blæser op, men i løbet af torsdag eftermiddag kommer vinden op på den store klinge. Mange steder vil der komme vindstød af stormstyrke, mellem 25 og 30 m/s. Vinden bliver kraftigst i den nordlige og østlige halvdel af landet, forudser Frank Nielsen.

Risiko for spærrede tog- og vejstrækninger

Her i området vil det særligt være Kalundborg og Odsherred kommuner, der torsdag til fredag kan opleve vindstød af stormstyrke.

Vindstød af stormstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er samtidig sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik.

Men efter regn kommer sol som bekendt, og i weekenden breder et højtryk sig op over Danmark, hvilket sender solen på himmelen. Nogle steder kan tåge dog drille i morgen- og formiddagstimerne. Hvis skyerne ikke driller for meget, kan temperaturen nå op mellem 15 og 18 grader.