Virtuelt løb skudt i gang - du kan stadig nå at løbe med

I dag starter årets virtuelle TV2 ØST-løb. Hele den næste uge kan du være med, og overskuddet går til løbeklubber i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag skulle omkring 2.000 motionister have begivet sig ud på gå- eller løberuter på enten to kilometer, fem kilometer, ti kilometer eller 21,0975 kilometer - bedre kendt som et halvmarathon - i området omkring Nykøbing Falster.

Det var nemlig i dag, at det traditionsrige TV2 ØST-løbet skulle have fundet sted, men coronakrisen gør, at det ikke kan lade sig gøre - i hvert fald ikke i sin oprindelige form.

I stedet bliver løbet afholdt virtuelt over en periode på en uge - og starttidspunktet er uændret. Derfor skød Martin Lohse fra Guldborgsund Kommunes Fritidsudvalg løbet i gang klokken 10 på Torvet i Nykøbing Falster for en lille gruppen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Direktør på TV2 ØST, Vagn Petersen, er en af de løbere, der deltager i årets virtuelle løb.
Direktør på TV2 ØST, Vagn Petersen, er en af de løbere, der deltager i årets virtuelle løb. Foto: Privatfoto

Du kan stadig være med

Fordi TV2 ØST-løbet i år varer en hel uge, så kan du også selv nå at være med endnu. 

Det koster 25 kroner at være med, og overskuddet går til de løbeklubber i Nykøbing Falster, der ellers skulle have tjent lidt til klubkassen på arrangementet.

Løbet foregår på den måde, at du melder dig til på vores tilmeldingsside. Fra i dag den 3. maj og frem til den 10. maj løber eller går du så den distance, du har valgt.

Det kan du gøre hvor som helst - fra din hoveddør eller på en af de ruter, der oprindeligt skulle have været en del af dagens løb. Det vigtigste er, at du holder god afstand til andre og generelt overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

VIDEO: Sådan deltager du i det virtuelle løb.

 

Du tager selv tid på dit løb, og efterfølgende går du ind på tilmeldingssiden igen, hvor du kan logge på og indtaste, hvor du har løbet og din tid. Derefter kan du udskrive et diplom, ligesom hvis du havde løbet det rigtige løb.

Blev afholdt første gang i 2008

Det er 13. gang, at TV2 ØST-løbet finder sted.

TV2 ØST Løbet blev startet i 2008 med et ønske fra TV2 ØST's side om at promovere idræt og bevægelse i regionen. I et samarbejde med DGI Midt- og Vestsjælland og lokale løbeklubber har TV2 ØST afholdt løbet hvert år siden - altid den første søndag i maj.
Deltagerantallet steg støt de første år, og har de seneste år ligget med omkring 2200-2800 deltagere. Altid i strålende solskin.

TV2 ØST Løbet har været i flere byer gennem årene, og det har altid været en festdag - ikke bare for de deltagende, men også for de mange tilskuere til løbet.