Vinden har lagt sig efter en blæsende søndag

DMI skruer søndag aften ned for stormmeldingen. Vejdirektoratet opretholder dog varsel for Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har blæst kraftigt store dele af søndagen. Men det blev alligevel ikke helt så vildt ved Storebælt, som både DMI og Vejdirektoratet havde ventet.

Allerede lørdag aften gav Vejdirektoratet et forvarsel om, at det søndag kunne blive nødvendigt at lukke for al trafik på Storebæltsbroen. Det skyldtes, at DMI ventede vindstød af stormstyrke.

Sidst på eftermiddagen lød meldingen, at faren for storm var taget af.

Men Vejdirektoratet fraråder søndag aften stadig vindfølsomme køretøjer som busser, biler med campingvogn og tomme lastbiler at begive sig ud på broen. Det varsel gælder helt til mandag formiddag klokken 10.

Meteorologerne tegner ikke længere et helt så dramatisk billede af vejrforholdene landet over.

- Det blæser stadig, men der er ikke længere vindstød af stormstyrke. Billedet viser dog, at der har været kraftig vind i dag. I aften og nat aftager vinden til let til frisk vind fra sydøst, ved kysterne stadig kuling, skriver DMI på Twitter.

Værst omkring Kalundborg 

DMI har offentliggjort et kort baseret på foreløbige data, der viser, hvor vinden har haft mest fart på i tidsrummet fra midnat til klokken 18 søndag.

Den mørkeste orange farve, der indikerer vindstød op til stormstyrke, hvilket er over 25 meter i sekundet, viser sig i smalle bræmmer.

Det er på den jyske vestkyst fra Nissum Fjord ned til grænsen, på østsiden af Grenen ned til Frederikshavn, omkring Kalundborg og det nordøstligste Fyn samt på Læsø, Anholt og Samsø.

I det meste af landet har de kraftigste vindstød været målt til mellem 20 og 25 meter i sekundet, dog undtaget store dele af Midtjylland, det meste af Sjælland, nordspidsen af Bornholm og Sydfyn, hvor vinden ikke har været over 20 sekundmeter.

Trods den kraftige vind er søndagen på vejene forløbet fredeligt.

- Der har været nogle væltede træer, men ikke noget usædvanligt. Heller ikke på broerne. Det har været stille og roligt, siger Simon Swain fra Vejdirektoratet.