Vil skabe flere job - investerer 50 millioner i lokale firmaer

Sparekassen Sjælland-Fyn og SEAS-NVE er gået sammen i et fælles investeringsselskab, der vil bruge 50 millioner kroner på at skabe vækst på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

50 millioner kroner til vækst og udvikling i Østdanmark.

Så meget har energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE og Sparekassen Sjælland-Fyn tilsammen skudt i et fælles investeringsselskab med særligt fokus på Region Sjælland.

Det skriver SEAS-NVE i en pressemeddelelse.

Bæredygtige løsninger i fokus

Det nye investeringsselskab kommer til at hedde Impagt Invest Sjælland, og med det navn ønsker de to ejere at signalere, at de har indgået en pagt, og at investeringerne skal have gennemslagskraft og gøre en forskel.

Det er især virksomheder, der arbejder med bæredygtige løsninger inden for industri, miljø, energi og fødevarer, der vil kunne modtage investeringer fra det nye selskab.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.
Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn. Foto: Sparekassen Sjælland

- Vores fokus er at hjælpe med at gøre sunde virksomheder større. Der er der, vi kan gøre en forskel, siger administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, i pressemeddelelsen.

- Vi har alle sammen brug for langsigtet vækst og arbejdspladser for at sikre den regionale udvikling. Som en lokal forankret bank har vi et medansvar for, at det sker, så regionen bliver endnu mere attraktiv for både virksomheder, tilflyttere og dem, der allerede bor her, siger Lars Petersson.

Investerings- og udviklingsselskabet Spring Nordic bliver sekretariat for Impagt Invest Sjælland.