Vil sende turister på gratis ferie - der er kun én betingelse

Turismeorganisationen SydKystDanmark tilbyder nu turister en gratis ferie fyldt med oplevelser og madoplevelser til sommer. Modkravet er, at man skriver om det og anmelder stederne.

En gratis sommerferie inklusiv lommepenge på cykel, i vandrestøvler eller med en elbil med nogle af de største attraktioner, som Sydsjælland byder på - og gode madoplevelser undervejs.

Det er nu tilbuddet til fire heldige familier, som bliver tilbudt en særlig tjans som feriepiloter af turismeorganisationen SydKystDanmark.

- Det lyder måske sådan, men det er ikke for godt til at være sandt. Det er et virkeligt tilbud, og det er ret godt, synes vi, siger Mike Olesen, der er marketingchef for organisationen.

quote Det er et virkeligt tilbud, og det er ret godt, synes vi

Mike Olesen, marketingchef for SydKystDanmark.

Modkravet er, at feriepiloterne vil dele billeder fra deres tur på Instagram - og at de i øvrigt står til rådighed for organisationens medarbejdere, der gerne vil høre om deres oplevelser for at kunne gøre fremtidige turisters ferier i regionen endnu bedre.

Ferierne, som familierne kan komme på, går blandt andet forbi michelinrestauranten Frederiksminde i Præstø, Rødvig Kro & Badehotel, BonBon-land, Skovtårnet og Klintholm Gods Lake Apartments. Den samlede værdi af en ferie ville løbe op i omkring 30.000 kroner, hvis familierne selv skulle punge ud for oplevelserne.

Skal være lækkert

Ferierne består af fire forskellige ferieruter. Den ene starter i Vordingborg, og går ud på Møn, Møns Klint og Geocenter Møns Klint. Så går turen op omkring Jungshoved og Præstø, ud på Feddet ved Præstø Fjord, og langs Stevns og Stevns Klint. Det hele foregår på en elcykel, og vejen kommer blandt andet fordi en lang række af de bedste spisesteder i området. 

En anden rute foregår i vandrestøvler, og på en af ruterne får familierne stillet en elbil til rådighed, mens de skal bo på tre forskellige campingpladser.

Sådan kunne ruten på Sydsjælland se ud.
Sådan kunne ruten på Sydsjælland se ud. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- De skal have en god ferie, og skal spise lidt lækkert. Og for os er det vigtige bare, at de kommer ud og ser hele destinationen, siger han.

Ferierne kommer til at foregå fra uge 22 og frem - og ud over naturoplevelser og spisesteder, så kommer man også forbi en række gode museer, som det er værd at besøge.

Venter mange ansøgere

Hvis man vil  i betragtning til at blive feriepilot, skal man lave en kreativ ansøgning, enten på skrift eller som en lille film. For en gangs skyld er hverken job eller uddannelseserfaring vigtig på cv'et.

- Det vil være godt, hvis man har tre gode ferier på cv'et, men vi tager også imod aspiranter, der ikke er så erfarne i at holde ferie. Alle er velkomne, siger Mike Olesen.

Han understreger, at forventningen er, at der kommer mange ansøgere til opgaven.

quote Vi tror, at det kan blive deres livs bedste ferie

Mike Olesen, marketingchef for SydKystDanmark.

- Vi tror, at det kan blive deres livs bedste ferie - og vi synes selv, at det er et godt tilbud. Så vores forventning er, at mange gerne vil være med. De fleste mennesker kan klare det her. Det er let af dele information på nettet - og ellers er kravet bare, at man har en mobiltelefon, siger han.

SydKystDanmark vil efter ferien åbne en særlig hjemmeside, feriepiloterne.dk, hvor de også vil tage imod ansøgninger.