Venstre vil halvere prisen for at krydse Storebæltsbroen

Venstre vil halvere prisen for at krydse Storebælt i skolernes sommerferie. Sådan lyder kravet til forhandlingerne om en sommerpakke på 700 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal du besøge Fyn eller Jylland i sommerferien?

Så skal du have knap så mange penge op af lommen, hvis det står til Venstre. Lige nu forhandler partiet med regeringen om en sommerpakke på 700 millioner kroner. Her vil Venstre bruge en del af pengene på at halvere prisen for at krydse Storebæltsbroen i skolernes sommerferie.

quote Jeg tror, at det kan have en enorm positiv effekt. Vi har brug for at få sat gang i hele Danmark

Louise Schack Elholm (V), valgt i Sjællands Storkred

- Jeg tror, at det vil have en ret stor betydning, fordi lige pludselig vil det ikke være så uoverskueligt for folk på Sjælland at tage i Odense Zoo eller for fynboere at tage i Sommerland Sjælland eller i Knuthenborg Safaripark, siger folketingsmedlem Louise Schack Elholm (V).

Venstre vil også sænker priserne på færgeforbindelsen med Spodsbjerg og Tårs og på Molslinjen mellem Odden og Aarhus. Præcis hvor meget Venstre mener, at priserne skal sænkes på færgebilletterne, er endnu uvist.

Udover at gøre det billigere for danskerne at holde ferie herhjemme, tror Venstre også, at den billigere brotakst og billigere færgebilletter kan gavne turisme- og oplevelseserhvervene.

- Jeg tror, at det kan have en enorm positiv effekt. Vi har brug for at få sat gang i hele Danmark oven på den her nedlukning af landet. Det kan være med til at betyde, at vi får folk til at fragte sig på tværs af landsdelene i højere grad, end de ellers vil gøre, fordi vi ved, at den brotakst, der er, for nogen kan være en hindring, siger Louise Schack Elholm.

Louise Schack Elholm, der er valgt i Sjællands Storkreds, håber, at en aftale om en sommerpakke kan være forhandlet færdig i denne uge.

Ikke penge til at gøre turen gratis

Natten til mandag nåede alle Folketingets partier undtagen Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance til enighed om en genopretningspakke.

Aftalen betyder blandt andet, at danskerne får udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge, at personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner og at en forlænget dagpengeperiode er på vej.

Men aftalen indeholdt også 700 millioner kroner til en sommerpakke, der blandt andet kan gøre det billigere at overnatte og rejse rundt i Danmark. Eller sagt på en anden måde, tiltag, der skal lokke danskerne ud i sommerlandet og bruge deres penge hos de hårdt trængte hoteller, restauranter, museer og så videre.

Siden da har det været diskuteret, om pengene skulle bruges på at gøre det gratis at krydse Storebælt. Så langt rækker pengene dog nødvendigvis ikke, og derfor er Venstre landet på en model, der vil halvere prisen på brotaksten og gøre færgebilletter billigere.

- Vi mener, at det her kan rummes inden for det beløb, vi har, også uden vi tager hele beløbet til Storebæltsforbindelsen, Spodsbjerg-Tårs og Molslinjen. Så vi mener, at det her kan lade sig gøre, og vi håber, at de andre partier vil se lige så positivt på at sikre en bedre mobilitet mellem landsdelene, siger Louise Schack Elholm.