Venstre om erstatning til minkavlere: - Der kan komme en aftale i starten af næste uge

Venstres Louise Schack Elholm fortæller, at der kan komme en aftale om erstatning til minkavlerne i næste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske minkavlere kan muligvis i begyndelsen af næste uge få at vide, hvor mange penge de til sammen får i erstatning. 

Det fortæller Louise Schack Elholm (V).

- Vi har længe haft drøftelser med regeringen, og vi har fået svar på alle vores spørgsmål, så vi håber på at kunne nå en aftale i starten af næste uge, hvis regeringen imødekommer os på vores ønsker, siger hun.

quote Vi håber på at kunne nå en aftale i starten af næste uge, hvis regeringen imødekommer os på vores ønsker

Louise Schack Elholm (V), medlem af Folketinget, valgt i Sjællands Storkreds

Louise Schack Elholm vil ikke oplyse det præcise beløb, Venstre går efter i erstatning til minkavlerne, men hun lægger vægt på, at det skal være noget højere, end det beløb regeringen har lagt ud med.

- Vi har fået at vide, at den samlede gæld i erhvervet er på otte milliarder kroner, så de 3,8 milliarder, som regeringen spiller ud med, er jo meget lidt i forhold til det, siger hun.

Har allerede fået nogle af pengene

Honorarer til avlere, hvis farme lå tæt på smittede farme, er blevet udbetalt i midten af januar. Og også de minkavlere, der har ret til en tempobonus, fordi de var hurtige til at få aflivet deres mink, modtager den del af deres kompensation i disse dage.

Men den endelige aftale om den største del af kompensationen, er altså ikke på plads endnu.

Den skal der først laves en aftale om i Folketinget, og så skal den godkendes i EU.

- Vi skal sørge for, at de ikke skal vente i årevis på at få de her penge, for de står med en kæmpe gæld, lyder det fra Venstres Louise Schack Elholm.
- Vi skal sørge for, at de ikke skal vente i årevis på at få de her penge, for de står med en kæmpe gæld, lyder det fra Venstres Louise Schack Elholm.

Håber på hurtig udbetaling

Louise Schack Elholm siger til TV2 ØST, at Venstre arbejder for, at minkavlerne kan få udbetalt erstatningen for deres besætninger hurtigt.

- Vi skal sørge for, at de ikke skal vente i årevis på at få de her penge, for de står med en kæmpe gæld, og de har masser af regninger, de skal betale, siger hun.

Også fødevareminister Rasmus Prehn (S), har tidligere givet udtryk for, at pengene skulle af sted, så snart der var mulighed for det.

- Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne havde set, at vi for længe siden kunne have udbetalt penge til minkavlerne, sagde han til Folketinget 13. januar.

Det har lørdag eftermiddag ikke været muligt at få en kommentar på Venstres udmelding fra Sjællands Pelsdyravlerforening.