Veje står under vand og væltede træer generer trafikken

I de seneste dage har specielt Jylland været hårdt ramt af vejret. I weekenden har stormen også sat sit præg på Sjælland med flere væltede træer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blæsten har godt fat i Danmark. Jylland mod vest har holdt hårdt for med oversvømmelser mange steder. Natten til søndag fik også sjællænderne dog stormvejret at føle.

I hele landet meldes om væltede træer. I løbet af natten modtog Midt- og Vestsjællands Politi adskillige henvendelser om væltede træer, der skulle fjernes.

Træerne er her i området rapporteret blæst omkuld på Slagelsevej ved Skarresø i Jyderup, Gammel Sorøvej i Rørby og Kalundborgvej ved Svebølle.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

I resten af landet er det navnlig vandet, der giver udfordringer.

Åer og vandløb flyder over på grund af regnmængderne og på grund af, at vinden skubber rundt med vandmasserne. Andre steder samler vandet sig i mindre søer til gene for trafikken.

Men det er ikke kun vandet fra vandløbene, der giver anledning til panderynker. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har varslet forhøjet vandstand i den vestlige og centrale del af Limfjorden.

Aflyste færger og sejlende biler

Lørdag var flere færgeafgange påvirket af vejret på grund af blæst. Også søndag lider færgetrafikken en smule under vejrforholdene, omend i mindre omfang.

Rederierne bag ruterne Rødby-Putgarden, Gedser-Rostock, Tårs-Spodsbjerg samt Odden-Aarhus har dog kunnet gennemføre sejlplanen og melder om normal drift, oplyser de til TV2 ØST.

Anderledes ser det ud på vejene, skriver Ritzau. Flere veje står under vand og biler skøjter af vejen. Politiet melder om flere mindre uheld på grund af vand på vejene, som flere steder er oversvømmede.

Flere steder - navnlig i Jylland - lider søndag fortsat under et vådt og blæsende vejrlig.

Advarer om akvaplaning

Vinden er godt nok løjet af i nattens løb, men den megen nedbør, som er faldet den seneste tid, giver fortsat problemer.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer bilister mod at passere i for høj fart. Der er risiko for akvaplaning.

Længere nordpå i Jylland - på Herningmotorvejen mellem Herning og Bording - har akvaplaning også forårsaget flere trafikuheld, hvor bilister har mistet herredømmet og er skøjtet af vejen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.