Varmen skaber travlhed i livreddertårnene - få gode råd til strandturen her

Vejrudsigten er de næste mange dage fyldt med sol og høje temperaturer. Derfor kommer TrygFonden Kystlivredning nu med lidt råd til de mange strandgæster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sol og og sommer trækker mange ferieglade danskere mod kysterne. 

Det kan mærkes ude i livreddertårnene, der har fået ekstra travlt de seneste dage.

quote Det er vigtigt, man forbereder sin tur til stranden

Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning

- Det er jo dejligt, at det gode vejr er kommet med industriferien, så det er godt besøgt derude, og det kan vi også godt mærke. Så det er vigtigt, man forbereder sin tur til stranden, siger Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

Seneste uges aktionstal:

Have særligt fokus på børnene

For at gøre arbejdet nemmere for kystlivredderne opfordrer TrygFonden badegæsterne til at vælge en strand eller et havnebad, hvor der er livreddere. Man kan tjekke, hvor der er livreddere på respektforvand.dk.

Derudover skal forældrene have særligt fokus på børnene på de varme sommerdage.

- Det nemmere at blive væk i den store folkemængde end ellers. Børnene kan hurtigt vandre væk, så det en god idé at holde ekstra øje med dem, når der er mange gæster på stranden, siger Lasse Serup Jensby.

I sommervarmen er det også vigtigt at pakke godt med mad og drikke. På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.

- Det er vigtigt, vi har overskud, når vi skal lave aktiviteter, om det så er på land eller vand, siger Lasse Serup Jensby. 

Gode råd til strandturen i sommervarmen: