Usædvanlig mange udendørsfester plager sommerhusområder

Betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi rykkede i aftes og nat ud til 35 steder i politikredsen, hvor der blev klaget over støj og høj musik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerferien får folk til at skrue op for musikken til udendørsfesterne, og det skaber store frustrationer blandt naboerne.

quote Respekter jeres naboer og spil nu stille og roligt, så I ikke generer andre mennesker

Sonny Bonde, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Den seneste tid har TV2 ØST fortalt, hvordan flere beboere i Sakskøbing på Lolland store dele af dagen plages af støjende fester samt lokale sommerhusområder, hvor der er flere anmeldelser om støj fra larmende unge, end der har været andre år.

Men historierne om frustrerede naboer, der anmelder støjende sommerfester til politiet, har åbenbart ikke fået sjællænderne til at skrue ned for musikken.

Alene i aftes og nat rykkede Midt- og Vestsjællands Politi ud til 35 sager, hvor der blev klaget over høj musik.

- Vi har kørt til rigtig mange sager om musik til ulempe. Vi har faktisk haft 35 sager i hele kredsen, og det er ærgerligt, at folk ikke kan respektere deres naboer, siger Sonny Bonde, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er mange sager, og det skaber nogle dårlige relationerne mellem naboerne, tilføjer han.

Politiet tog anlægget med på stationen

Ifølge politiet har der været sager i hele kredsen, men det er særligt sommerhusområderne ved Rørvig, der har været plaget af støjende udendørsfester.

- Folk spiller bare høj musik og respekterer ikke deres naboer. Det er jo ikke alle, der lige har lyst til at høre på høj musik hele natten, siger Sonny Bonde og fortsætter:

Lærke Mikkelsen
Læs også
Unge er trætte af støjklager - nu prøver de at gå dialogens vej
Lærke Mikkelsen
Læs også
Unge er trætte af støjklager - nu prøver de at gå dialogens vej

- Vi har bedt folk om at skrue ned, og en enkelt gang tog vi jævnfør politiloven anlægget.

Der blev ifølge politiet ikke uddelt nogen bøder ved de 35 sager, alligevel kommer vagtchefen med en opfordring til de feststemte.

- Respekter jeres naboer og spil nu stille og roligt, så I ikke generer andre mennesker, siger Sonny Bonde.

Politiet appellerer til det gode naboskab

Hos begge regionens politikredse meldes der om stigninger i antallet af sager, hvor folk klager over støj fra blandt andet udendørsfester.

I perioden fra marts til juni 2019 var der 391 støjsager hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. I 2020 er antallet steget til 536 sager.

Hos nabokredsen Midt- og Vestsjællands Politi er stigningen endnu større. Her var der 297 sager om støjklager fra marts til juni 2019. Årets efter er tallet steget til 494 sager.

Artiklen fortsætter under grafikken.

- Vi har gennem de seneste år set, at unge forsamles på grønne områder – og fordi det er blevet lettere at erhverve sådan en kæmpestor højtaler, som kan spille meget højt, så er det blevet meget mere synligt. Man har altid forsamlet sig, men nu kan musikken spille meget højere, siger Peter Compen, konstitueret politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

larm_soundbox.jpg
Læs også
Høj musik og udendørsfester tvinger naboer indenfor i sommervarmen: - Det er ikke rimeligt
larm_soundbox.jpg
Læs også
Høj musik og udendørsfester tvinger naboer indenfor i sommervarmen: - Det er ikke rimeligt

Politiet vil i første omgang opfordre folk til selv at løse støjproblemet, inden politiet bliver inddraget i sagen.

- Vi vil appellere til det gode naboskab ved selv lige at ringe til sin nabo eller banke på og bede vedkommende om at skrue ned.  Men man kan også ringe 1-1-4, så forsøger vi at få borgerne til at skrue ned ved at ringe til vedkommende, og andre gange sender vi en patruljevogn ud og beder om at skrue ned, siger Peter Compen.