Unge fik studenterhuen på - nu vælter klagerne ind over larmende fester 

Politiet bestormes over klager over larm i de varme sommernætter. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lune aftener, lyse sommernætter - og den helt nye hue, som er resultatet af tre års slid.

Studentertiden er helt særlig for mange - men de mange fester i kølvandet på den nye status giver i disse dage travlhed hos politiet.  

Alene mandag aften og natten til tirsdag har Midt og Vestsjællands Politi således 12 gange måttet rykke ud til klager over larmende fester. 

Det oplyser politikredsen til TV2 ØST. 

quote Vi griber kun ind i de ekstreme tilfælde

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er usædvanligt mange opgaver på baggrund af støj - og særligt usædvanligt på en mandag aften og nat, siger Martin Bjerregaard fra politiets presseafdeling. 

12 udrykninger

Betjente fra politikredsen måtte således rykke ud til fester klokken 21.42, 22.19, 22.46, 22.58, 23.24, 23.34, 23.37, 01.50, 03.05, 03.40, 03.41 og klokken 04.30, oplyser de. 

- Den første opgave klokken 21.42 var til en fest i Kalundborg, hvor 20 unge spillede høj musik på en stor højtaler. Og sådan fortsatte det natten igennem med ungdomsfester og høj musik, siger Martin Bjerregård.

Han oplyser, at politiet ikke noterer, om der er tale om en studenterfest, men forbinder det selv med, at hovedparten af studenterne springer ud i netop disse dage. Samtidig kan det være en faktor, at mange på grund af varmen sover for åbent vindue, og at støj derfor kan virke ekstra forstyrrende. 

Larm skal være til væsentlig ulempe

Han oplyser, at ingen af udrykningerne natten til mandag førte til, at fester blev lukket. 

- Loven siger, at der skal være tale om musik til væsentlig ulempe, før vi skal gribe ind. Så vi griber kun ind i de ekstreme tilfælde. Men det er klart, at vi i venlige, men bestemte toner beder deltagerne i festen om at skrue ned, når vi rykker ud, siger Martin Bjerregaard. 

Han opfordrer til, at dem, der planlægger at holde eksempelvis et studentergilde, på forhånd advarer naboer om mulig larm. 

- Mange gange, at det giver en god effekt at advare om støjen. Gør man det, så kommer man mange problemer i forkøbet, siger han. 

HVAD KAN DU GØRE MOD NABOSTØJ?