Unge fik studenterhuen på - nu vælter klagerne ind over larmende fester 

Politiet bestormes over klager over larm i de varme sommernætter. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lune aftener, lyse sommernætter - og den helt nye hue, som er resultatet af tre års slid.

Studentertiden er helt særlig for mange - men de mange fester i kølvandet på den nye status giver i disse dage travlhed hos politiet.  

Alene mandag aften og natten til tirsdag har Midt og Vestsjællands Politi således 12 gange måttet rykke ud til klager over larmende fester. 

Det oplyser politikredsen til TV2 ØST. 

quote Vi griber kun ind i de ekstreme tilfælde

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er usædvanligt mange opgaver på baggrund af støj - og særligt usædvanligt på en mandag aften og nat, siger Martin Bjerregaard fra politiets presseafdeling. 

12 udrykninger

Betjente fra politikredsen måtte således rykke ud til fester klokken 21.42, 22.19, 22.46, 22.58, 23.24, 23.34, 23.37, 01.50, 03.05, 03.40, 03.41 og klokken 04.30, oplyser de. 

- Den første opgave klokken 21.42 var til en fest i Kalundborg, hvor 20 unge spillede høj musik på en stor højtaler. Og sådan fortsatte det natten igennem med ungdomsfester og høj musik, siger Martin Bjerregård.

Han oplyser, at politiet ikke noterer, om der er tale om en studenterfest, men forbinder det selv med, at hovedparten af studenterne springer ud i netop disse dage. Samtidig kan det være en faktor, at mange på grund af varmen sover for åbent vindue, og at støj derfor kan virke ekstra forstyrrende. 

10458849_1533030236927017_8848904887789281003_n.jpg
Læs også
Det er højsæson for støjklager - politiet opfordrer til at skrue ned for musikken
10458849_1533030236927017_8848904887789281003_n.jpg
Læs også
Det er højsæson for støjklager - politiet opfordrer til at skrue ned for musikken

Larm skal være til væsentlig ulempe

Han oplyser, at ingen af udrykningerne natten til mandag førte til, at fester blev lukket. 

- Loven siger, at der skal være tale om musik til væsentlig ulempe, før vi skal gribe ind. Så vi griber kun ind i de ekstreme tilfælde. Men det er klart, at vi i venlige, men bestemte toner beder deltagerne i festen om at skrue ned, når vi rykker ud, siger Martin Bjerregaard. 

Han opfordrer til, at dem, der planlægger at holde eksempelvis et studentergilde, på forhånd advarer naboer om mulig larm. 

- Mange gange, at det giver en god effekt at advare om støjen. Gør man det, så kommer man mange problemer i forkøbet, siger han. 

HVAD KAN DU GØRE MOD NABOSTØJ?

Hvis du har problemer med din nabo på grund af støj fra høj musik, plæneklippere eller anden form for støj, kan du i første omgang gøre din nabo opmærksom på, at støjen generer dig. Hjælper det ikke, gælder der forskellige regler for, hvordan du kan klage:

 

  • Hvis du bor i en privatudlejningsbolig, kan du prøve at kontakte din udlejer, da udlejer skal sikre, at der hersker en god stemning i ejendommen. Hvis din nabo hverken reagerer på din klage eller udlejers krav om ordentlig opførsel, kan udlejer opsige din nabos lejemål.
     
  • Hvis du bor i et alment boligbyggeri, kan du kontakte kommunens beboerklagenævn. Klagenævnet har til formål at afgøre tvister mellem beboere i det almene boligbyggeri.
     
  • Hvis du bor i en ejerbolig og ønsker at klage over en anden ejerbolig, kan du kontakte grundejer-, ejerlejligheds- eller andelsboligforeningen, alt efter hvilken boligtype du bor i.
     
  • Hvis du er akut generet af støj, og det ikke hjælper med venlige henstillinger, kan du kontakte politiet. Kommunen kan oplyse om reglerne, hvis du er generet af støj fra naboens varmepumpe, plæneklipper, motorsav, hanegal eller lignende.


Kilde: Borger.dk.


Nyhedsoverblik