Udenrigsministeriet fraråder rejser til Norditalien

Grundet stor stigning i antallet af personer, der er smittet med coronavirus, frarådes rejser til Norditalien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke nødvendige rejser til fire regioner i det nordlige Italien, som har været ramt af coronavirus,

Det oplyser ministeriet.

Der er konkret tale om regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Ministeriet begrunder ændringen med et forsigtighedsprincip, da der har været en stor stigning i antallet af smittetilfælde i regionerne.

I rejsevejledningen fremgår det nu:

- Hvis du har planlagt en rejse til ovennævnte regioner, bør du overveje, om det er nødvendigt at rejse nu. Hvis du allerede opholder dig i ovennævnte regioner, bør du være ekstra opmærksom på at følge Sundhedsstyrelsens råd for at mindske risikoen for at blive smittet.

Udenrigsministeriet skriver samtidig, at man skal have særlige grunde til at besøge områderne. Hvis man er kommet hjem fra en af de ovennævnte regioner, skal man samtidig være opmærksom på, om man udvikler sygdomssymptomer inden for 14 dage.

Italien er det land i Europa, hvor flest personer er smittet med virusset. Ifølge Reuters, der citerer civilbeskyttelsesagenturet i Italien, er mere end 2000 smittede, hvoraf 52 er døde. 149 er blevet helbredte

Før påpegede rejsevejledningen blot, at man som dansker skulle udvise ekstra forsigtighed.

To danskere menes at være smittet fra området

To af de fire smittede danskere menes at være blevet smittet efter en skiferie i det nordlige Italien.

Den ene var en mand, som vendte hjem fra en skiferie i Norditalien 15. februar. Tre dage efter hjemkomsten blev han syg med blandt andet feber.

Han kontaktede lægen 27. februar - ni dage efter de første symptomer - og fik bekræftet coronasmitte dagen efter.

Den seneste smittede dansker var en tæt kontakt til ovenstående.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har mandag rettet sit primære fokus mod Iran, Italien, Japan og Sydkorea, der er hårdest ramt. Det skyldes, at der i løbet af de seneste 24 timer har været ni gange flere nye tilfælde af coronavirusset uden for Kina end indenfor.