Udendørssport genåbner med få deltagere - men idrætsordfører efterlyser plan

Idrætsforbundet åbner langsomt op for udøvelse af udendørs sport, der kan afvikles uden kropskontakt. Men der mangler en samlet plan, mener ordfører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tennishungrende danskere kan så småt begynde at finde ketsjerne frem igen, og golfspillerne kan nu se frem til igen at svinge golfkøllen på de danske baner.

To af landets største idrætsorganisationer meldte mandag aften ud til deres medlemmer, at de danske idrætsforeninger kunne begynde med udendørs aktiviteter uden kropskontakt. Et krav er, at de generelle krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI).

quote Jeg synes, vi mangler en samlet plan for, hvor vi skal hen, når nu vi går i gang med at genåbne hele idrætsdanmark

Sten Knuth (V), idrætsordfører

Den nyhed bringer glæde i en lokal tennisklub:

- Det er så dejligt, og solen skinner. Det betyder alt for os at komme i gang igen, siger Svend Erik Thomsen, formand i Ringsted Tennisklub.

- Vi er en klub med cirka 300 medlemmer. Det er nu sæsonen starter, og nu at medlemmerne skal forlænge deres medlemskab, så kan vi ikke starte op, så er der også nogen, der ikke vil forlænge deres medlemskab.

Kun tre spillere på banen ad gangen

I Ringsted Tennisklub er de klar med sprit, og de tilrettelægger træningen, så der kun er tre spillere og en træner til stede på banen på samme tid.

- Vi har fået en lang række gode anbefalinger, og vi skal have kommunikeret det ud til medlemmerne. Vi skal sørge for, at det foregår på en forsvarlig måde, så vi kan ikke starte på fuldt blus, men hvis man holder god afstand, kan man komme i igang igen, siger formand Svend Erik Thomsen.

- Tennis er faktisk ikke nogen kontaktsport. Tennis bliver endnu mere en individuel sport, end vi er vant til.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Formand for Ringsted Tennisklub, Svend Erik Thomsen, mener godt, at retningslinjerne kan overholdes i tennis, som ikke er en kontaktsport.
Formand for Ringsted Tennisklub, Svend Erik Thomsen, mener godt, at retningslinjerne kan overholdes i tennis, som ikke er en kontaktsport. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Nu betaler folk deres medlemsskab

Også hos Vordingborg Tennisklub sørger man for, at der ikke er for mange spillere på banen ad gangen.

quote Vi kan være tre spillere og en træner på banen ad gangen

Annette Mørkeberg, næstformand i Vordingborg Tennisklub.

- Jeg håber, de unge kommer. Vi skal nok få trænet dem. Det bliver nok lidt anderledes, end det plejer at være, men vi kan være tre spillere og en træner på banen ad gangen, siger Annette Mørkeberg, der er næstformand i klubben.

Artiklen fortsætter efter billedet.

- Vi blev enormt glade for, at vi nu igen kan dyrke den sport, som vi alle er så glade for, siger Annette Mørkeberg, der er næstformand i Vordingborg Tennisklub.
- Vi blev enormt glade for, at vi nu igen kan dyrke den sport, som vi alle er så glade for, siger Annette Mørkeberg, der er næstformand i Vordingborg Tennisklub. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I løbet af de næste dage, vil banerne blive åbnet, så spillerne kan komme i gang.

Næstformanden er i gang med at hænge info-plakater op, så spillerne kan læse, hvilke regler, de skal overholde.

quote  Nu håber vi, de får betalt og kommer i gang med at spille igen

Annette Mørkeberg, næstformand i Vordingborg Tennisklub.

- Vi blev enormt glade for, at vi nu igen kan dyrke den sport, som vi alle er så glade for. Vi kan jo også mærke, at det ikke er alle, der har betalt deres kontingent endnu. De har været lidt tilbageholdende, så nu håber vi, de får betalt og kommer i gang med at spille igen.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Medlemmer af Vordingborg Tennisklub vil blive mødt af plakater med info om coronavirus og en høj grad af rengøring og brug af sprit.
Medlemmer af Vordingborg Tennisklub vil blive mødt af plakater med info om coronavirus og en høj grad af rengøring og brug af sprit. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Idrætsordfører: - Der mangler en samlet plan

Hos den lokalevalgte idrætsordfører for Venstre Sten Knuth er der også begejstring at spore.

- Det er supergodt. Det er noget, som forenings- og idrætsdanmark har sukket efter. Det at man nu stille og roligt kan komme i gang, det er et godt skridt på vejen, siger han.

quote Der er masser af frustration derude, som foreningerne også retter mod os

Sten Knuth (V), idrætsordfører

Han er glad for, at foreningslivet nu igen kan slå dørene op, men der mangler en samlet plan, understreger han.

- Jeg synes, vi mangler en samlet plan for, hvor vi skal hen, når nu vi går i gang med at genåbne hele forenings- og idrætsdanmark. Det er jo ikke alle, der kan deltage. Hvad med professionel fodbold? Der er en lang række foreninger, der mangler svar på, hvornår man må hvad?

- I morgen har jeg kaldt ministeren i folketingssalen for at spørge, hende om hun ikke vil tage ansvar til at invitere partierne, Sundhedsstyrelsen og foreningerne, så man kan få lavet en plan. Der er masser af frustration derude, som foreningerne også retter mod os. Vi har brug for at vide, hvor vi skal hen.