¨

Uddannelsesinstitutioner forbereder mundbind i undervisningen

De studerende på Absalon skal fra på torsdag have mundbind på, når de går rundt på skolen. Foto: Professionshøjskolen Absalon.

Undervisere og studerende skal til at vænne sig til mundbind på uddannelsesinstitutionerne.

Fra torsdag den 29. oktober træder kravet om delvis brug af mundbind på uddannelsesinstitutionerne i kraft. 

Det betyder, at elever og studerende på ungdomsuddannelser, voksenuddannelser og videregående uddannelser skal benytte mundbind, når de bevæger sig rundt på uddannelsesinstitutionerne. Det kan for eksempel være i kantinen, på gangene, og på institutionens andre fællesarealer.

Kravet om mundbind gælder ikke, når de studerende deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler, værksteder, klinik og laboratorier.

Til gengæld skal undervisere, der underviser i mere end to klasser eller hold i løbet af en dag, bære mundbind eller visir.

Skal undervise med mundbind på

På både professionshøjskolen Absalon og på Katedralskolen Nykøbing Falster betyder det, at langt de fleste undervisere skal have mundbind eller visir på i klasselokalerne.

- Vi udleverer mundbind til alle lærerne, og så har vi bestilt visirer hjem, fortæller Kirsten Danving, der er rektor på Katedralskolen Nykøbing Falster.

Vi udleverer mundbind til alle lærerne, og så har vi bestilt visirer hjem

Kirsten Danving, rektor, Katedralskolen Nykøbing Falster.

- Det er nogle af de gode, hvor brillerne ikke dugger til, fortæller hun.

Selvom reglerne først træder i kraft på torsdag, så er ledelsen på Katedralskolen i gang med at forberede eleverne på, at de skal gå med mundbind på skolen.

- Jeg har været ude og snakke med samtlige klasser i går og opfriske retningslinjerne og minde om, at man skal huske at spritte af og holde afstand, fortæller Kirsten Danving.

Og onsdag holder skolen en øvedag, hvor eleverne får udleveret mundbind, når de ankommer til skolen.

- Og så satser vi på, at vi er klar torsdag, siger Kirsten Danving.

Også torsdag vil lærere og ledelse sørge for, at eleverne får uddelt et mundbind, og det vil fremover være muligt at få udleveret et mundbind, hvis man glemmer det, fortæller rektoren.

- Jeg har også orienteret eleverne om, at hvis man ikke har økonomi til selv at købe mundbind, så kan man henvende sig på kommunen, siger Kirsten Danving.

Gælder til efter nytår

Også på professionshøjskolen Absalon forbereder man sig nu på, at der skal bæres mundbind på campus.

- De studerende skal selv have det med, men vi kommer til at have nogle i reserve, hvis der er studerende, der glemmer deres mundbind på torsdag, fortæller Ole Worregård, der er chef for HR og kommunikation på Absalon.

Underviserne får stillet mundbind eller visir til rådighed, og det er op til hver enkel underviser, om man helst vil bære mundbind eller visir, fortæller Ole Worregård.

- Et mundbind beskytter bedre, men et visir kan også bruges, hvis man er opmærksom på at holde de her to meters afstand. Og det kan være nemmere at tale et klasselokale op, hvis man har visir på, siger han.

På sigt vil de studerende kunne købe mundbind på skolens afdelinger, hvis man ikke får et med hjemmefra, fortæller Ole Worregård, der oplyser, at studerende med astma eller en anden gyldig grund til ikke at bære mundbind i offentlig transport, også kan blive undtaget reglen om mundbind på Absalons afdelinger.

- Men vi opfordrer til, at man tager kontakt til sin underviser, så de andre i klassen kan blive informeret om, at man har ret til ikke at bære mundbind, siger han.

Absalon arbejder også på at få badges, som studerende, der er fritaget for at bære mundbind, kan have på.

Reglerne om delvis brug af mundbind træder i kraft torsdag den 29. oktober og gælder foreløbigt frem til den 2. januar 2021.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App