TV2-regionerne sender julegudstjeneste til hele Danmark

I år behøver du ikke komme til kirken for at se julegudstjenester. Kirken kommer til dig, når TV2-regionerne sammen sender fra Bornholm og Viborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De otte TV2-regioner er i år gået sammen om at sende julegudstjenester. 

Det sker, fordi coronapandemien giver begrænset plads i landets kirker og måske også afholder nogle fra at møde op.

- Vi er i en vanskelig tid, hvor der har været megen debat om, hvorvidt det er en god idé at afholde gudstjenesterne. På den her måde kan folk opleve julegudstjenesterne, hvis de er utrygge ved at tage i kirke eller ikke har mulighed for det, forklarer Svend Ploug, der er publiceringschef på TV2 ØST.

Fra Viborg og Rønne

Det bliver Skt. Nicolai Kirke i Rønne på Bornholm og Sortebrødre Kirke i Viborg, som seerne kommer til at besøge gennem tv'et på de regionale kanaler.

Juleaftensdag sender TV2 ØST gudstjenesten fra Viborg klokken 14 og fra Rønne klokken 15, og så bliver de genudsendt senere på dagen.

Provst Johannes Gregers Jensen fra Sct. Nicolai Kirke i Rønne kommer til at stå for de julegudstjenester, der sendes ud til alle otte TV2 regioner.
Provst Johannes Gregers Jensen fra Sct. Nicolai Kirke i Rønne kommer til at stå for de julegudstjenester, der sendes ud til alle otte TV2 regioner. Foto: TV2 Bornholm

Klokken 16.10, 19.30 og 23.10 kan julegudstjenesten fra Viborg genopleves, og klokken 17.15, 21.10 og 23.10 er det muligt at genudse julegudstjenesten fra Rønne med provst Johannes Gregers Jensen.

Første og anden juledag

Også første og anden juledag kan der ses julegudstjenester på de regionale kanaler. 

Den 25. december bliver gudstjenesten fra Viborg sendt klokken 10 og 20.15, og vil man se gudstjeneste fra Rønne, er det klokken 16 og 23.40.

Anden juledag sender regionerne gudstjenester klokken 16 og 23.10 fra Viborg og klokken 10 fra Rønne. 

Julegudstjenesterne kan efterfølgende findes på regionernes hjemmesider og apps.