TV2 ØST Løbet genopstår i virtuel version

TV2 ØST Løbet blev aflyst på grund af coronakrisen. Men nu kan du alligevel deltage den 3. maj - lige hvor det passer dig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronakrisen satte en stopper for TV2 ØST Løbet i Nykøbing Falster den 3. maj. Men nu har arrangørerne bag åbnet op for en virtuel udgave af løbet.

- På den måde kan vi stadig løbe og gå sammen, men samtidig holde afstand. Og så bakker vi op om de lokale løbeklubber samtidig, forklarer Mads Gudiksen, der er TV2 ØST's redaktør på løbet.

Et virtuelt løb betyder, at man melder sig på løbets hjemmeside. Og så kan man løbe eller gå sin distance, lige hvor det passer en. Bagefter skriver man selv sin tid ind på hjemmesiden, hvor man kan udskrive et diplom.

Man skal løbe den 3. maj, hvor TV2 ØST Løbet skulle være afholdt, eller i dagene efter. Det koster 25 kroner at være med, og overskuddet går til de to løbeklubber i Nykøbing Falster, der ellers skulle have tjent lidt til klubkassen på arrangementet.

Læs hvordan du melder dig til

Et fælles løb, men hver for sig
Mange savner fællesskabet ved at mødes i klubber og motionscentre for at dyrke motion. Og mange løb og andre sportsarrangementer er aflyst på grund af coronakrisen. Derfor valgte TV2 ØST, DGI og Guldborgsund Kommune at åbne op for denne nye måde at motionere sammen på.

- Det vil jo aldrig være det samme, som den løbefest TV2 ØST Løbet plejer at være, forklarer Mads Gudiksen fra TV2 ØST.

- Men med det virtuelle løb har man alligevel noget at træne op til. Og noget at være sammen om. Også selvom man ikke lige løber ved siden af hinanden

Vælg de planlagte ruter - eller din helt egen
Man kan vælge at starte og slutte ruten ved ens hoveddør. Eller man kan køre hen til sit yndlingssted og løbe eller gå distancen der. Der er også mulighed for at finde de oprindeligt planlagte ruter på løbets hjemmeside. De udgår alle fra torvet i Nykøbing Falster, og man kan løbe eller gå to, fem, eller 10 kilometer eller en halvmaraton.

Der vil ikke være nogen løbs t-shirt til det virtuelle TV2 ØST Løbet og heller ingen medaljer til børnene. Det må vente til TV2 ØST Løbet i 2021.