Tivoli efterlyser kæmpegræskar til årets danmarksmesterskaber

Nu har du mulighed for at vinde DM i kæmpegræskar. Tidligere har rekordholdere boet her i sendeområdet.

I takt med, at bladene bliver gyldne, og efterårsferien nærmer sig, nærmer tiden sig også for Tivolis årlige kåring af Danmarks største græskar. 

Danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar løber af stablen i skolernes efterårsferie i Tivoli, og her dyster monsterstore græskar om prisen som årets største.

Du kan også være med, hvis du har et kæmpegræskar liggende i baghaven, for Tivoli mangler nemlig deltagere til den årlige konkurrence, og de efterlyser nu folk, der har lyst til at deltage i den tilbagevendende efterårsdyst.

Det skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

Det skal dog være noget af et græskar, hvis det skal have en chance for at vinde titlen som Danmarks største græskar, når danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar afvikles for 14. gang.

Sidste år løb Jens Peder Skønager fra Ribe med sejren, da hans intet mindre end 970,4 kilo tunge græskar skrev sig ind i danmarkshistorien og både slog den danske og den nordiske græskarrekord.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jens Peder Skønager fra Ribe med all time største græskar i Danmark på 970,4 kilo. FOTO: Tivoli
Jens Peder Skønager fra Ribe med all time største græskar i Danmark på 970,4 kilo. FOTO: Tivoli

Flere vindere fra vores område

Før rekorden fra 2020 var det Lasse Blach fra Store Merløse ved Ringsted, der formåede at bibeholde danmarksrekorden fra 2018 og frem til danmarksmesterskabet i 2020. Lasse Blach dyrkede et græskar på hele 589,4 kilo.

Før Lasse Blanchs kæmpegræskar fra 2018, skal vi tilbage til 2012 for at finde en vinder fra vores område. Her var det Lasse og Hanne Kolding fra Slagelse, der løb med vindertitlen med deres 451,4 kilo tunge kæmpegræskar. Den rekord havde de helt frem til 2017.

Gode chancer for ny rekord

Om der er udsigt til en ny rekord i år, må dagen vise. Muligheden er der dog, for det har været rigtig græskarvejr denne sommer. 

Derfor håber Tivoli også, at der er nogle kæmpegræskar-ejere derude, der har lyst til at vise deres græskar frem, da der i år er gode muligheder for at slå den nuværende rekord. Hvem ved, måske der gemmer sig et græskar derude, hvis vægt kunne komme forbi det magiske ton.

Vindere af DM i kæmpegræskar

Præmier til de tre største græskar

Hvis du sidder og overvejer, om det kan betale sig at transportere dit kæmpegræskar til Tivoli i København, kan det være værd at tage et kig på præmierne.

De tre største kæmpegræskar vinder nemlig ikke kun æren, de vinder også både pengepræmier og gavekort.

Førstepladsen vinder 7.500 kroner, et ophold på Tivoli Hotel i to nætter for fire personer, fire billetter til Snedronningen 2021 i Tivolis Koncertsal, fire entré, turpas og besøg i Tivolis Akvarium, et gavekort på 1.000 kroner til Tivolis restauranter og et gavekort til udstyr fra Husqvarna på 3.000 kroner.

Andenpladsen kan også se frem til en håndfuld lækre præmier. Her vinder man 5.000 kroner, fire billetter til Snedronningen 2021 i Tivolis Koncertsal, fire entré, turpas og besøg i Tivolis Akvarium, et gavekort på 2.000 kroner til Tivolis restauranter og et gavekort til udstyr fra Husqvarna på 2.000 kroner.

Tredjepladsen skal heller ikke snydes for præmier. Her er der 2.500 kroner på højkant, fire entré, turpas og besøg i Tivolis Akvarium, gavekort på 1.000 kroner til Tivolis restauranter og et gavekort til udstyr fra Husqvarna på 1.000 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet.

FOTO: Tivoli
FOTO: Tivoli

Sådan deltager du

Hvis du har et konkurrencedygtigt kæmpegræskar, så kan du tilmelde dig DM for kæmpegræskar på www.xlg.dk. 

Tilmeldingsfristen er den 25. september, og tilmelding sker i år ved at sende en mail til el@xlg.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på dit græskar. 

De store græskar kan ses frem til og med den 7. november i Tivoli i København.

VIDEO: I 2018 slog Lasse Blach fra Store Merløse danmarksrekorden, da han havde dyrket et græskar på hele 589,4 kilo.

Danmarksmesteren i Kæmpegræskar 2018 er kåret, og med sine 589,4 kilo har det gigantiske græskar sikret murer Lasse Blach førstepladsen i Danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar 2018.