Tilliden til politiet slår rekord i udsatte boligområder

Udsatte boligområder skiller sig ud, når det drejer sig om tilliden til politiet. Her er der generelt større tillid til ordensmagten, viser opgørelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvert år undersøges tilliden til politiet. Generelt er tilliden til den danske ordensmagt høj, men særligt i år springer et resultat i den såkaldte Tryghedsundersøgelse i øjnene.

quote Det er områder, vi har prioriteret, og det er selvfølgelig positivt, hvis den indsats har båret frugt

Thorkild Fogde, rigspolitichef

Det er nemlig borgerne i særligt udsætte boligområder, som viser sig at have den største tillid til politiet sammenlignet med resten af landet.

Det er første gang i undersøgelsens syvårige historie, at det er tilfældet.

- I Politiets Tryghedsundersøgelse 2019 svarer 84,6 procent af borgerne i de særligt udsatte boligområder samlet set, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. På landsplan er tallet 82,6 procent, skriver Rigspolitiet, der står bag undersøgelsen, i en meddelelse.

Politiet prioriterer udsatte områder

Det er dermed borgerne i de særligt udsatte boligområder samlet set, der for første gang i tryghedsundersøgelsens syvårige historie, nærer større tillid til politiet end i resten af Danmark, lyder det.

- Det er glædeligt at se, at tilliden til vores betjente ligger højt i de særligt udsatte boligområder, og nu er på niveau med den øvrige del af landet. Det er områder, vi har prioriteret, og det er selvfølgelig positivt, hvis den indsats har båret frugt. Det gode samarbejde med de lokale aktører er helt essentielt, siger rigspolitichef, Thorkild Fogde.

Det går samtidig den rigtige vej for trygheden blandt borgerne i de særligt udsatte boligområder samlet set. 70,9 procent af borgerne føler sig trygge. I 2018 var det tilsvarende tal 68,4 procent.

Trygheden halter efter i Slagelse

På landsplan er det 85,6 procent af borgerne, der føler sig trygge i deres nabolag. Året før var det på 86,5 procent.

Fyrværkeri Motalavej
Læs også
Ballade på Motalavej - en gruppe unge fyrede et bomberør efter brandvæsenet
Fyrværkeri Motalavej
Læs også
Ballade på Motalavej - en gruppe unge fyrede et bomberør efter brandvæsenet

Dykker man ned i tallene fra Tryghedsundersøgelsen i TV2 ØSTs sendeområde fremgår det, at det for udsatte boligområder som Motalavej og Ringparken i Slagelse Kommune kun er knap to-tredjedele af borgerne, som føler sig trygge i deres boligområde.  Altså under landsgennemsnittet på 70,9 procent.

Om dette skriver politiet at andelen af borgere, som er trygge i deres nabolag i netop disse to boligområder, er lavere end i resten af Slagelse Kommune, og at andelen af borgere på henholdsvis Motalavej og i Ringparken, som er trygge i deres nabolag, er på samme niveau i 2018 og 2019.

Til gengæld rangerer tilliden til politiet i top.

motalavej3.jpg
Læs også
Beboer på Motalavej: - Jeg betragter det på ingen måde som en ghetto
motalavej3.jpg
Læs også
Beboer på Motalavej: - Jeg betragter det på ingen måde som en ghetto

85 procent af de adspurgte på Motalavej og 81,3 procent af de adspurgte i Ringparken har tillid til politiet. Sammenlignet er svaret for hele Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds 79,4 procent.

- Der er en tendens til, at andelen af borgere, som har tillid til politiet, er på et højere niveau på Motalavej end i resten af Slagelse Kommune. Andelen af borgere, som har tillid til politiet, er på samme niveau i Ringparken som i resten af Slagelse Kommune.

Første undersøgelse på kommune-niveau

Tryghedsundersøgelsen har i år gennemgået nogle enkelte forandringer. Den største er, at der for første gang er målt tryghed og tillid til politiet i samtlige 98 kommuner.

- Tryghedsundersøgelsen er et nyttigt redskab for politikredsene at navigere efter og tilføjelsen af målinger på kommuneniveau gør den blot endnu mere anvendelig. Det synliggør, hvor politiet skal sætte ekstra ind over for, siger fungerende politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, Allan Holm.

Politiets Tryghedsundersøgelse 2019 måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 12 politikredse, i de 98 kommuner og i de 22 særligt udsatte boligområder.

Rapporten er baseret på knap 42.000 besvarelser, som er indsamlet fra juni til september 2019.


Nyhedsoverblik