Tænk på hunden - vær varsom med rester fra julebordet

Ligesom mennesker, har dyrene ikke godt af for mange snacks, men med måde kan hunde godt tåle lidt rester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Duften af julemad kan virke lokkende for både dyr og mennesker, og derfor kan det være fristende at give hunden lidt rester fra julebordet.

Det er dog vigtigt at passe på med resterne, da den fede mad kan give rigtig hunden rigtig dårlig mave, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse, men hvis man begrænser sig i mængden at julerester, kan hunden godt tåle at få lidt godbidder fra julebordet.

Husk det rigtige foder

Julen igennem er det vigtigt at huske det almindelige foder. For det giver hunden alt den næring den har brug for, og derfor er det vigtigt at hunden får sit almindelige foder også.

quote Hundens foder dækker alle ernæringsbehov den har. Derfor er det vigtigt ikke pludselig at erstatte dens foder med mad fra julebordet

Jens Jokumsen, familiedyrschef, Dyrenes Beskyttelse.

Desuden er det vigtigt, at vi skærer ned for det almindelige foder, hvis hunden får lidt rester fra julebordet.

- Hundens foder dækker alle ernæringsbehov den har. Derfor er det vigtigt ikke pludselig at erstatte dens foder med mad fra julebordet. Selvom man holder sig til rent kød og kartofler, kan den pludselige kostændring give dårlig mave. Derfor skal man være meget varsom med at give hunden mad fra julebordet, forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse i pressemeddelelsen.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler ikke at resterne erstatter det almindelige foder, men derimod at man kun giver små mængder som supplement eller snack.

- Er der rester fra julebordet, for eksempel rent kød eller kogte æg, så brug det til træning, øvelser eller andre aktiviteter, så hunden skal arbejde for det. På den måde får hunden den ekstra godbid, samtidig med at den aktiveres med træning, siger Jens Jokumsen.

Det er vigtigt at undgå krydret og saltet mad, da hunden ikke kan tåle det. Det sammen gælder fed mad, så selvom hunden elsker sovs, så har den ikke godt af det. 

Disse madvarer tåler hunden slet ikke: