Syv millioner skal give kunstprojekter luft under vingerne

Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond har netop uddelt mere end syv millioner kroner i støtte til i alt 43 kunst- og kulturprojekter i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De Regionale Kunstfonde, som består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, har netop givet i alt 43 projekter rundt i Danmark besked om, at fondene vil støtte dem til at realisere kunst- og kulturtiltag. Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

I alt sender fondene mere end syv millioner afsted i støtte til projekterne, der alle har det til fælles, at de samarbejder mellem kunstvirksomheder og virksomheder fra erhvervslivet, der vil styrke en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling.

quote I Øernes Kunstfond har vi ved årets uddeling især lagt vægt på initiativer i miljøer, hvor vi normalt ikke oplever, at de kunstneriske vækstmiljøer og erhvervslivet står stærkt

Mette Blum Marcher, formand for Øernes Kunstfond

Møn Sommerkoncerter er et af de projekter, der kan se frem til støtte. I alt 100.000 kroner bliver sendt til kammermusikken på Møn. Om udvælgelsen skriver fonden:

"Møn Sommerkoncerter giver kulturelle og musikalske oplevelser med kammermusik på et internationalt, kunstnerisk niveau. Koncerterne finder sted i et unikt område af Danmark og med stor opbakning fra lokalsamfundet."

Fokus på publikum og oplevelser

Øernes Kunstfond er den ene del af De Regionale Kunstfonde. Her er formanden glad for årets ansøgninger.

- I Øernes Kunstfond har vi ved årets uddeling især lagt vægt på initiativer i miljøer, hvor vi normalt ikke oplever, at de kunstneriske vækstmiljøer og erhvervslivet står stærkt, siger formand for Øernes Kunstfond, Mette Blum Marcher i pressemeddelelsen og fortsætter:

- I år kan vi se, at mange projekter har fokus på publikum og oplevelser. Det er rigtig spændende, for initiativer som de kunstneriske sommerkoncerter på Møn, Øhavs festival på havnekajen i Marstal og soundwalks for børnefamilier er med til at øge udbuddet af aktiviteter i det lokale kulturliv. Vi ser rigtig meget frem til at følge udviklingen i de mange kunst- og kulturprojekter det næste år.

Støtte til Nykøbing F. og Vordingborg

Samlet set har Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond i år modtaget i alt 111 ansøgninger inden fristens udløb, hvoraf 43 projekter nu modtager støtte.  

Læs også
Internationale kunstmalere gæster Falster: - Det er sundt at være så smukt sted
Læs også
Internationale kunstmalere gæster Falster: - Det er sundt at være så smukt sted

Blandt andre Forgyldningens kunsthåndværk før & nu i Guldborgsund modtager 60.500 kroner. Projektet bliver beskrevet således: Det gamle håndværk forgyldning bliver aktualiseret, når fire kunstnere går i gang med forgyldningsarbejdet på workshops, og på Middelaldercentret Nykøbing Falster kan publikum se med over skulderen.

Derudover modtager Værk ApS i Vordingborg 162.112 kroner til en Poly Udstillingsplatformform, og Pavillon K i Vordingborg får 346.288 kroner til et nyt scenekunstcenter.