Syng med: TV2 ØST spiller op til fællessang fra lokale musikhuse

Du kan synge med på danske klassikere hjemme fra stuen, når TV2 ØST sender Syng med på ØST søndag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For rigtig mange mennesker er sommeren lig med fællessang til propfyldte festivaller og til mindre, hyggelige koncerter i aftensolen. Men det har coronavirus sat en effektiv stopper for.

Det skal dog ikke være en undskyldning for ikke at få smurt stemmebåndene i år. Hver søndag de næste seks uger sender TV2 ØST nemlig  Syng med på ØST fra en række lokale spillesteder, hvor en række vidt forskellige musikere giver deres fortolkning af danske klassikere. Det hele er naturligvis tekstet, så du kan skråle med hjemme fra stuen.

Den spillende vært på programmet er Ronnie Bille. Han er nok ukendt for mange af vores seere - og dog. For du har højst sandsynligt set hans navn rulle over skærmen efter vores nyhedsudsendelser. Han har nemlig i mange år været lydmand på TV2 ØST og sørget for sprød og dejlig lyd til nyheder og magasiner. Ronnie Bille er derfor lidt af en ekspert i lyd og har derfor taget sin makker Niels Hvid med rundt til spillestederne.

Det er dog ikke kun duoen Hvid Bille, der spiller. Vi har nemlig inviteret en række kunstnere med, og derfor gæstes programmerne blandt andet af Mathilde Falch, Kirsten Siggaard, Mickey Pless og M.C. Hansen.

Hvert program varer omkring 12 minutter, og det første sendes i dag, søndag den 5. juli klokken 19:40 - lige efter de regionale nyheder. Efterfølgende genudsendes de dagen efter på TV2 ØST-kanalen klokken 20:55, ligesom du altid kan finde dem i app'en TV2 Play eller på vores hjemmeside.

Hvem og hvornår?