Supermarkeder melder klar til efterspørgsel på mundbind

Coop har 10 millioner mundbind på vej til sine butikker. Det sker, efter der på ny er udsigt til mundbind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To af landets førende supermarkedskæder er klar til at imødekomme en stigende efterspørgsel på mundbind. Det er meldingen efter, at regeringen igen vil have danskerne til at tage mundbind på, når de for eksempel skal ud at handle i butikker og storcentre.

Onsdag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenteret anbefalinger, som Epidemikommissionen er kommet med for at sænke smittespredningen.

Anbefalingerne går blandt andet på at genindføre krav om brug af mundbind i offentlig transport og i supermarkeder.

Konkurrenten Coop, der står bag Kvickly- og Fakta-butikkerne, har 10 millioner mundbind på vej til butikkerne, oplyser koncernen.

- Vi skal lige have lastbilerne til at komme frem, men de ankommer i løbet af de næste dage og senest i weekenden, siger Lars Aarup, der er kommunikations- og analysechef hos Coop.

Klar til stigende efterspørgsel

Hos Coop fordeler man mundbindene i de respektive butikker alt efter, hvordan salget af mundbind har været tidligere, da der var krav om brug.

Læs også
Få overblikket: Disse nye restriktioner kan være på vej
Læs også
Få overblikket: Disse nye restriktioner kan være på vej

Også Salling Group er klar til at imødekomme en stigende efterspørgsel.

- Der er i hvert fald nok til, at vi kan dække det behov, der måtte komme, ligesom vi har gjort i hele den periode, hvor mundbind har været et krav, siger Jacob Nielsen, der er kommunikationskonsulent ved Salling Group, som blandt andet driver Føtex og Netto.

Hvis regeringen får opbakning i Epidemiudvalget på et møde torsdag kl. 17, vil kravet om mundbind i blandt andet butikkerne gælde fra mandag.