Sundhedsministeren: - Flere operationer vil blive aflyst

Behandlingsgaranti sættes midlertidigt ud af kraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nordsjællands Hospital i Hillerød aflyser nu samtlige planlagte operationer og behandlinger resten af marts. Det fortæller vicedirektør på Nordsjælland Hospital, Jonas Egebart, til TV 2.

quote Men vi er mere på forkant end i Italien

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen

Men de er ikke det eneste hospital, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Det er et noget, som Sundhedsministeriet har sat i gang på alle hospitaler i Danmark, siger han. 

Det skal undersøges, hvad der ikke er nødvendigt at blive gennemført, og det er kun i en begrænset periode, siger ministeren. 

Behandlingsgaranti sættes midlertidigt ud af kraft

Behandlingsgaranti sættes desuden midlertidigt ud af kraft, så der kan være fokus på coronavirus. Operationer kan blive udskudt, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

- Man får selvfølgelig den operation, man er indstillet på, men på et senere tidspunkt, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, der samtidig fortæller, at det forventes, at der kommer en pukkel.

- Jeg får allerede rigtigt mange mails fra pensionerede læger, der tilbyder deres hjælp. Jeg tror, at vi vil se et stort samfundsanvar i den næste tid, tilføjer han.

Hos Sundhedsstyrelsen er man bekymrende over den meget hurtige stigning af smittede, som Danmark lige nu oplaver. 

- Vi følger det her meget, meget nøje. Hvordan det ender i Danmark, kan vi ikke sige. Men vi er mere på forkant end i Italien. Derfor har vi en forhåbning om, at vi ikke når det samme som Italien, siger Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen: Tiltag kan afbøde smitten

Søren Brostrøm vurderer nye tiltag på området kan være med til at standse smitten i at brede sig.

- Vi kan ikke forudse, hvad de her initiativer vil gøre, men vi håber og tror, at de her tiltag vil være med til at afbøde smitten.

HER ER DE NYE TILTAG

- Og så kan vi håbe, at det ser bedre ud, når vi kommer længere hen på foråret og sommeren, siger Søren Brostrøm.

Coronavirussen breder sig i Danmark, og 514 danskere er på nuværende tidspunkt smittet. Virusset har endnu ikke kostet nogen danskere livet.

En ældre patient i Sverige er dog død som følge af smitte, oplyser Region Stockholm. Det er første dødsfald i Skandinavien.

Regeringen fremlægger torsdag en hastelov for Folketinget. Den skal gøre det muligt at forbyde større forsamlinger på grund af frygten for spredning af coronavirus. Når en hastelov er på plads - hvilket kan ske på få dage - vil det så være op til regeringen, om loven skal benyttes.