Studerende får bordene tilbage i lokalerne på professionshøjskole

Efter kritik fra flere kanter kommer der nu igen borde i undervisningslokalerne på Professionshøjskolen Absalon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For at kunne overholde myndighedernes retningslinjer om afstandskrav under coronakrisen, har Professionshøjskolen Absalon følt sig nødsaget til at fjerne bordene fra undervisningslokalerne.

Det mødte kritik fra flere kanter – ikke mindst fra de studerende, har TV2 ØST tidligere fortalt.

Men nu bliver bordene genindført i undervisningslokalerne. Ikke de samme borde som før, men mindre borde, der bliver specialfremstillet til formålet.

Det fremgår af et opslag på Facebook.

📣Så er der godt nyt til Absalons studerende: Der er enkeltmandsborde på vej 🙌 Efter afprøvning af forskellige løsninger...

Slået op af Professionshøjskolen AbsalonTirsdag den 15. september 2020

De første nye borde kommer til oktober

De mindre borde er i øjeblikket under produktion. De første borde leveres i midten af oktober og fordeles gradvist på alle Absalons campusser. De sidste forventes opsat i midten af november.  

- De findes ikke endnu. De skal speciallaves i de mål, som vi har brug for, og som er lige præcis så store, så de bliver så store som muligt og samtidig giver plads til, at vi kan have alle de studerende i vores lokale, siger Camilla Wang, rektor på Absalon.

quote Det var en midlertidig løsning for at kunne have plads til alle de studerende omkring studiestart

Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon

Efter afprøvning af forskellige løsninger og dialog med studerende, ansatte og chefer samt ledere er det besluttet at indkøbe mindre borde på 65 x 50 centimeter, der skal bruges som en permanent løsning

- Vi har ikke taget dem ud, fordi vi synes, det for evigt var en god løsning ikke at have nogle borde. Man har jo brug for at kunne sidde ved et bord og have sin computer, sine bøger og noter. Det var en midlertidig løsning for at kunne have plads til alle de studerende omkring studiestart.

TV2 ØST talte med nogle af de studerende på Professionshøjskolen Absalon, da det blev præsenteret, at bordene blev fjernet. Flere elever var kritiske over beslutningen. Se eller gense indslaget her:

Artiklen fortsætter under videoen:

 

Var nødt til at finde en løsning

Da Absalon i august fjernede alle bordene, så de studerende måtte sidde med computeren i skødet, mødte det stor modstand fra de studerende.

Formanden for Ergoterapeutforeningen udtalte også til TV2 ØST, at hun ikke mener, at det på nogen måde kan forsvares, at man skulle sidde sådan på en uddannelsesinstitution.

Hos Absalon tog de kritikken til efterretning og har arbejdet på at finde en løsning.

- Vi forudser, at den her coronasituation varer lidt mere end bare en måned eller to endnu. Det er måske noget, vi skal leve med et helt studieår og måske to år. Så vi har har været nødt til at finde en løsning, der giver os hverdagen tilbage, men også så det er godt og forsvarligt for de studerende og for deres studiemiljø og arbejdsstillinger, siger rektor Camilla Wang.

quote Det er måske noget, vi skal leve med et helt studieår og måske to år

Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon

Skolen arbejdede i sidste uge med et testlokale, hvor der har været prototyper af de nye borde, så man kunne se, hvor store de blev, og de studerende kom forbi for at prøve det af. Her vurderer en ergoterapeut også, at de nye borde ville give de studerende en god siddestilling.

En meter til hver side

Med de nye specialfremstillet borde er det muligt at holde en meters afstand til hver side og foran og bagtil.

Ifølge rektoren har det været en udfordring at finde den rette størrelse og samtidig leve op til myndighedernes retningeslinjer om afstand og brandmyndighedernes regler.

- Der vil i nogle af vores lokaler på grund af deres form og indretning være en eller to stolerækker bagved, siger Camilla Wang.

- Men som de studerende siger, hænder det også, at det ikke er alle studerende, der hver gang møder op til al undervisning. Så all in all, håber vi det går op.