Stribevis af tricktyverier rammer regionen på samme dag - politiet søger vidner

En hel bølge af tricktyverier ramte torsdag vores region. Politiet efterlyser vidner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Punge og dyre mobiltelefoner var tilsyneladende målet, da et ukendt antal tricktyve torsdag slog til i vores region.

Det skriver både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapporter.

De mange episoder med tricktyverier ramte kunder og ansatte i butikker eller restauranter i Jyderup, Holbæk, Herfølge, Ringsted, Næstved, Nørre Alslev, Nykøbing Falster og Vordingborg.

Bølgen af tricktyverier startede lidt efter klokken 09.00 i Næstved i en ejendomsmæglerforretning, hvor to mænd havde held med at forvirre personalet i butikken og stjæle en pung fra et skrivebord. Mændene talte et udenlandsk sprog.

Meget ens metoder

Begge politikredse kalder fremgangsmåden ved tyverierne påfaldende ens, selvom der dog er små forskelle i metoden.

Midt- og Vestsjællands Politi beskriver metode som, at en mand fisker et kort frem og skal have hjælp til at finde vej. Kortet holdes typisk hen over et bord, hvor der ligger værdier – og umiddelbart efter er værdier under kortet forsvundet – eksempelvis punge og mobiltelefoner.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi viftes der enten med en avis – eller det lykkes en mand at komme ind i baglokalet på en butik, hvorfra der forsvinder værdier.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har en klar opfordring til danskerne:

- Politiet opfordrer til, at man er særdeles opmærksom, hvis der kommer kunder ind i butikken, der forsøger at skabe forvirring – for eksempel ved at tale på et udenlandsk sprog eller gå ind i baglokalet på egen hånd. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der bemærker noget mistænkeligt, skriver de i rapporten.

Også hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser de, at de efterforsker sagerne individuelt, men vil undersøge, om der er sammenhæng mellem sagerne.

Det er altså uvist, om der er sammenhæng mellem de mange sager.

Sådan foregik det hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

* Næstved: Torsdag klokken lidt over ni gik to mænd ind i en ejendomsmæglerforretning i Næstved. Her lykkedes det dem at distrahere personalet og stjæle en pung fra et skrivebord.

Den ene var en mand på 30-35 år, 170 centimeter høj, kraftig af bygning og med sort, kort hår. Han talte et fremmedsprog og var iført en mørk polo og shorts.

Den anden var også 30-35 år, cirka 180 centimeter høj og almindelig af kropsbygning. Han havde også sort, kort hår, talte et fremmedsprog og var iført en joggingbluse med lynlås.

* Nørre Alslev: Lidt senere samme dag – mellem klokken 14 og 15.20 – kom en mand ind i en kiosk i Nørre Alslev og gik hurtigt ud i baglokalet på egen hånd. Det opdagede ekspedienten og manden blev bedt om at gå, men det lykkedes ham i forvirringen at stjæle en mobiltelefon.

Manden beskrives som 20-25 år, cirka 185 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med sort, mellemlangt hår. Han talte et fremmedsprog og medbragte en avis. 

* Nykøbing Falster: Næsten samme mønster gentog sig klokken cirka 15.30 i en butik i Nykøbing Falster. Her gik manden også om i baglokalet, og selvom han hurtigt blev bedt om at gå, lykkedes det ham at fjerne en mobiltelefon.

Han beskrives som 20-25 år, 165 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med kort, brunt hår. Han talte engelsk og var iført en kasket, lys polo, lyse shorts og sandfarvede sko. Han medbragte desuden en side fra en avis. 

* Vordingborg: Lidt senere – et sted mellem klokken 14 og 16.15 – var det en butik i Vordingborg, der fik besøg. Her gik en mand ligeledes om i baglokalet, lagde en avis på bordet og slap afsted med en pung.

Han beskrives som 18-20 år, 175-180 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med sort, mellemlangt hår. Han havde skægstubbe, talte et fremmedsprog og var iført en mørk sweater og almindelige cowboybukser.

 

Sådan foregik det hos Midt- og Vestsjællands Politi

* Jyderup: Klokken cirka 11.30 fik en frisørsalon i Jyderup besøg af en udenlandsk, 30-35-årig mand, der på engelsk spurgte efter et stort stykke papir. Mens personalet ledte efter papiret, lænede manden sig ind over disken og fremviste et kort over Jyderup, hvis størrelse papiret skulle have. Det tilbudte papir tilfredsstillede ikke manden, der nu krævede et endnu større stykke papir, som personalet ikke kunne fremskaffe.

Manden forlod stedet, medens personalet undrede sig over, at han havde henvendt sig i en frisørsalon for at få papir. Senere opdagede personalet, at en pung med kontanter var forsvundet fra disken, som manden lænede sig ind over.

* Holbæk: Klokken ca. 12.50 fik personalet i en skønhedssalon i Holbæk besøg af en 25-30-årig mand, der på både spansk og engelsk spurgte efter noget, som personalet ikke kunne forstå.

Han fremviste og pegede på et landkort, samtidig med at han lænede sig ind over en reol. Manden gik kort efter fra stedet, hvorefter personalet opdagede, at en mobiltelefon var blevet stjålet.

* Herfølge: Klokken 14.37 anmeldte personalet i en elforretning i Herfølge, at en udenlandsk mand iført dunjakke, shorts og badesandaler klokken cirka 11.25 var kommet ind i forretningen og målrettet var gået ind på et kontor, hvor manden lagde en avis på bordet.

Kort efter tog han avisen med sig og forsvandt skyndsomt ud af butikken, hvorefter han blev afhentet af en ældre, sølvgrå personbil af formentlig mærket Opel. En mobiltelefon, der havde ligget på bordet i kontoret, var blevet stjålet.

* Ringsted: Klokken 15.47 anmeldte en kvindelig gæst i en fastfoodrestaurant i Ringsted, at en udenlandsk, 20-25 årig mand med sort korttrimmet fuldskæg pludselig havde sat sig ved samme bord, hvor en mobiltelefon lå frit fremme, medens maden blev indtaget.

Ud over bordet bredte manden et kort over Ringsted ud og pegede på forskellige steder, medens han sagde et eller andet uforståeligt, inden han forlod bordet medbringende sit kort. Gæsten opdagede kort efter, at hendes mobiltelefon var blevet stjålet af den fremmede mand.

Har du oplysninger i sagerne, så kontakt politiet på telefon 1-1-4.