Stor stigning: Langt flere anmelder brændstoftyveri

På bare to måneder steg antallet af anmeldte brændstoftyverier fra seks til 22 hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er sket en stor stigning i antallet af brændstoftyverier siden februar måned.

Det viser tal fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sidste år modtog politiet i gennemsnit 4,6 anmeldelser omhandlende tyveri af benzin og olie om måneden. Til sammenligning blev der anmeldt hele 22 brændstoftyverier i marts i år.

I samme måned steg brændstofpriserne voldsomt som følge af konflikten mellem Ukraine og Rusland. Det forklarede chefstrateg Andreas Østerheden fra Nordea til TV2 ØST tilbage i februar.

- Rusland er blandt verdens største gasproducenter, og krisen mellem Rusland og Ukraine øger risikoen for, at forsyningen af naturgas vil blive afbrudt på et tidspunkt som følge af diplomatiske årsager, fortalte chefstrategen.

Derudover påpegede Andreas Østerheden også, at prisen på gas er nært forbundet med olie, hvorfor krigen også mærkes på tankstationerne.

Læs også
Tyv slog til i adskillige byer - nu er 18-årig mand fængslet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser dog til TV2 ØST, at de ikke har nogen forklaring på det stigende antal anmeldelser her i foråret.

Flere tyverier i weekenden

Så sent som i weekenden havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi to sager omhandlende brændstoftyveri.

Læs også
Busmuseum udsat for tyveri - flere hundrede liter diesel stjålet

Fredag aften blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for adskillige forhold af tyverier fra varebiler tilhørende firmaer og offentlige institutioner. Under tyverierne stjal gerningsmanden blandt andet benzinkort, som blev brugt til at anke benzin for efterfølgende.

Derudover blev der ifølge Folketidende stjålet benzin fra flere biler i Nakskov i weekenden. Folketidende skriver, at der mellem lørdag og søndag blev boret hul i benzintanken på to biler fra samme adresse på Højrebyvej i Nakskov. Ligeledes fik to biler stjålet henholdsvis 18 og 30 liter benzin på Fayesvej.