Stor hjemmeværnsøvelse i weekenden kan ramme trafikken

En stor hjemmeværnsøvelse i weekenden kan skabe problemer i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kolonne med mere end 20 køretøjer vil lørdag morgen klokken 08.00 køre fra Holbæk og mod syd igennem det meste af Region Sjælland, før den når frem til Kartofte.

- Det er en øvelse, hvor vi øver transport af genstande, forsyninger eller personer på tværs af landet, siger premierløjtnant Louise Kristine Olesen, der er uddannelses- og operationsofficer i Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.

Øvelsen kommer til at foregå på landevejene mellem de større byer i vores område.

Trafikanter skal dog ikke regne med at løbe ind i kampøvelser på åben vej i forbindelse med kolonnens passage.

- Nej, det vil ikke være en kampøvelse. Der vil være en rigeligt stor udfordring at køre så mange sammen i kolonnen på en gang, siger Louise Kristine Olesen.

Hun repræsenterer hjemmeværnsdistriktet i den nordlige del af vores region. Her ventes passagen af kolonnen at tage et par timer. Derefter fortsætter den dog ned mod syd i regionen.

Afspærringer og adgangskontrol

Samtidig med kolonneøvelsen vil der blive etableret afspærringer og adgangskontrol på en række nøglepunkter i vores område. Det gælder blandt andet Stevns Rådhus i Store Heddinge og Holbæk Havn.

Øvelsen er en del af den beredskabsøvelse, som Hjemmeværnet afholder hvert andet år på tværs af hjemmeværnsdistrikterne.

Ud over vores område, så kan trafikken på det øvrige Sjælland og på Bornholm blive påvirket som følge af øvelsen. Alt i alt medvirker omkring 1.000 hjemmeværnsfolk i øvelsen, hvor også Beredskabsstyrelsen medvirker.