Stadig i tvivl? Tag kandidattesten her

Dagen er kommet, hvor vi skal stemme til kommunal- og regionsrådsvalget. Hvis du ikke ved, hvem du skal stemme på, kan du tage vores kandidattest her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blevet dagen, hvor vi skal sætte vores kryds til kommunal- og regionsrådsvalget. Men mange beslutter sig først i allersidste øjeblik for, hvilken kandidat der skal have deres kryds.

Hvis du er en af dem, der stadig er i tvivl, kan du benytte dig af vores kandidattest, der kan give dig et billede af, hvilken politiker du er mest enig - eller uenig med. 

Der er både en test til kommunalvalget her, ligesom der også er en til regionsrådsvalget.

Testen står TV 2 Regionerne, TV 2, Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Det Nordiske Mediehus, Megafon, Paqle og en række lokale medier bag.

Den omfatter samtlige kommuner samt Region Sjælland i TV2 ØSTs sendeområde.

I testen er der 25 politiske spørgsmål, som alle kandidater har haft mulighed for at svare på. Du skal svare på de samme spørgsmål, og så sammenligner testen dine svar med kandidaternes. 

Derefter får du at vide, hvilke kandidater der ligger tættest på dine politiske holdninger - og du kan så dykke ned i kandidaternes uddybende forklaringer til hvert enkelt spørgsmål.

Sikrer skarp prioritering

Du vil opleve, at nogle af spørgsmålene er formuleret som dilemmaer, hvor du skal tildele et område flere penge på bekostning af noget andet.

Det har vi valgt at gøre for at sikre en skarp prioritering i svarene fra politikerne for på den måde at skabe et bedre match mellem kandidat og vælgerne. For det er jo det, politik handler om: At prioritere.

Du læse meget mere om testen herunder:

FAKTA OM TESTEN: