Sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted udsat for femte gang

Forsinkelser i sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted har ført til, at Banedanmark igen udsætter datoen for, hvornår de forventer at være færdige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter længere tids sporarbejde kunne togrejsende se frem til, at togene mellem Roskilde og Ringsted igen ville køre normalt fredag morgen.

Men grundet forsinkelser forlænges sporarbejdet nu til og med fredag den 19. august. Det betyder, at regionaltogene på strækningen vil køre hver time i stedet for hver halve time. Det oplyser Banedanmark.

Ifølge informationschef hos DSB Tony Bispeskov er det femte gang, at Banedanmark forlænger sporarbejdet på den nævnte strækning.

quote Det er jo også noget, der er med til at skræmme kunder væk

Tony Bispeskov, informationschef hos DSB

- Vi synes jo, det er ærgerligt på vegne af vores pendlere og kunder. Vi har selvfølgelig en masse ekstra arbejde, men det vigtige her er, at der er nogle kunder, som har brug for at vide, hvad man kan regne med: Hvordan man kan få sin hverdag til at hænge sammen, når man skal på arbejde og i skole. Og det er det, der bekymrer os særligt meget.

Sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted var oprindeligt planlagt til at stoppe den 8. august, men er nu udsat knap to uger.

- Det er jo også noget, der er med til at skræmme kunder væk fra butikken, når tingene er så ustabile. I forvejen er sporarbejde jo ikke noget, der trækker kunder til. Tværtimod, lyder det fra Tony Bispeskov.

Læs også
Sporarbejde udsættes yderligere to dage - 10.000 passagerer bliver berørt dagligt
Læs også
Sporarbejde udsættes yderligere to dage - 10.000 passagerer bliver berørt dagligt

Banedanmark oplyser, at de er ærgerlige over situationen, og at årsagen til forsinkelsen er kapacitetsproblemer hos entreprenører. De har dog ikke mulighed for at gå nærmere ind i sagen fredag.

Togbusser sættes ind

Udover færre tog medfører forsinkelsen også, at der fra tirsdag aften den 16. august til onsdag morgen den 17. august kun kører togbusser mellem Roskilde og Ringsted. Derudover vil der i weekenden fra lørdag aften omkring klokken 23.00 til søndag morgen cirka klokken 07.00 kun køre enkelte tog samt togbusser på strækningen.

DSB opfordrer til, at passagerer tjekker Rejseplanen, inden de tager hjemmefra.

Når du rejser med DSB og er forsinket, kan du søge kompensation, hvis du er forsinket mere end 30 minutter på din rejse.

Læs også
Sporarbejde bliver ikke færdigt til tiden – færre tog mellem Ringsted og Roskilde
Læs også
Sporarbejde bliver ikke færdigt til tiden – færre tog mellem Ringsted og Roskilde

Det er ankomsttiden på din bestemmelsesstation - altså den sidste station, du ankommer til - og ikke tidspunktet for din afrejse, der afgør, hvor meget du er forsinket.

Størrelsen på din kompensation, afhænger af, hvor meget du er blevet forsinket på din rejse.

Læs mere om rejsegaranti her.