Sommerhuspriser steget med næsten 175.000 kroner siden nytår

Siden nytår er den gennemsnitlige udbudspris på et dansk sommerhus steget med 173.798 kroner. Region Midtjylland og Sjælland står for de største prishop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerhuse er det seneste år blevet et hot emne for danskere på boligjagt. Det har landets sommerhussælgere godt bemærket, og alene siden nytår er udbudspriserne i gennemsnit steget med næsten 175.000 kroner.

Det skriver ejendomsmæglerkæde Estate i en pressemeddelelse.

Når landets ejendomsmæglere skal fastsætte udbudsprisen på de sommerhuse, de får på hylderne, sættes priserne nu på landsplan i gennemsnit 173.798 kroner højere end de priser, der blev sat i januar.

Læs også
Sommerhuspriser galoperer afsted – sjællandske kommuner fører an i vild stigning
Læs også
Sommerhuspriser galoperer afsted – sjællandske kommuner fører an i vild stigning

Mens den gennemsnitlige udbudspris på et dansk sommerhus i januar var 1.803.557 kroner, er den i april 1.977.355 kroner. Det viser tal fra Boligsiden, som Estate har analyseret.

quote Danskernes sult efter at realisere sommerhusdrømmen lever fortsat i bedste velgående, så længe verden omkring os er lukket ned

Alexander Falck Winther, presseansvarlig i Estate

Ifølge Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate, er tallene et klart tegn på, at danskerne fortsat er vilde efter at gøre sommerhusdrømmene til virkelighed.

- Danskernes sult efter at realisere sommerhusdrømmen lever fortsat i bedste velgående, så længe verden omkring os er lukket ned. Vores mæglere melder fortsat om stor efterspørgsel på sommerhuse, alt imens udbuddet er lavt. Det medfører ganske forventeligt stigninger i udbudsprisen på de sommerhuse, der handles, siger Alexander Falck Winther.

Midtjylland og Sjælland i førertrøjen

Kaster vi et blik på regionerne, har stigningerne i udbudspriser været størst på sommerhuse i Region Midtjylland og Region Sjælland. I begge regioner er udbudsprisen i gennemsnit steget med 10,5 pct. siden årets begyndelse.

- Ikke overraskende ligger Region Sjælland og Midtjylland i førertrøjen på prisudvikling. Begge regioner er hotspot for sommerhuskøbere, og de er kendt for deres naturskønne sommerhusområder. I Region Sjælland er det især Sjællands Odde og Vig, der trækker, mens det i Midtjylland er hele Vestkysten, siger Alexander Falck Winther.

Læs også
Landdistrikter higer efter turister - men hjælpen skal især gå til storbyerne
Læs også
Landdistrikter higer efter turister - men hjælpen skal især gå til storbyerne

Hvis man som sommerhusejer går med salgstanker, er opfordringen derfor klar.

- Betingelserne for et hurtigt og effektivt salg af ens sommerhus er historisk gode nu. Kvadratmeterpriserne er steget stødt de seneste år, og mange sælgere lykkes med at sælge deres sommerhus til udbudsprisen. I de helt populære områder kan handlen sågar ende med budrunder, som skubber salgsprisen op, siger Alexander Falck Winther.

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 95 forretninger fordelt over hele Danmark. Ejendomsmæglerne i Estate har et stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere, der skal købe eller sælge bolig. Estate ejes af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.