Sommerhusene sælges tre gange hurtigere end tidligere

Salgstiderne på landets sommerhuse er lige nu i bund. Det har stærkere privatøkonomi, lave renter og et historisk lavt udbud af sommerhuse sørget for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Man skal ikke gå ret mange gange rundt om sig selv, før sommerhuset er solgt - den tid er slut. 

I 2017 skulle sommerhus-sælgere ellers ifølge tal fra Finans Danmark og Boligsiden.dk i gennemsnit væbne sig med knap et års - eller 356 dages - tålmodighed. Men nu i 2021 er den ventetid dalet til i gennemsnit 99 dage. Altså godt tre måneder.

Hos ejendomsmæglerkæden Estate vurderer man, at tallene tegner et billede af et sommerhusmarked, der stadig er ret aktivt, selvom det ikke kører i samme høje gear, som det gjorde i 2020.

I en pressemeddelelse gætter kæden på, at de lave salgstider skyldes et lavt renteniveau, sunde danske husholdninger og et historisk udbud af sommerhuse.

Læs også
Ejendomsmæglere: Nysolgte sommerhuse ryger på markedet igen
Læs også
Ejendomsmæglere: Nysolgte sommerhuse ryger på markedet igen

- På trods af pandemien er danskernes privatøkonomier bundsolide, så muligheden og lysten til at købe sommerhuse er høj, men der er ikke mange at vælge imellem, så de få, der er til salg, står i høj kurs, og derfor ser vi, at sommerhuse ikke er til salg særlig lang tid, før de bliver solgt, siger Estates presseansvarlige Thomas Hovgaard i en pressemeddelelse.

Den høje efterspørgsel på sommerhuse har også sat sit præg på sommerhusgrunde, hvor flere sommerhusområder melder om udsolgt af grunde.

Her gætter Thomas Hovgaard på at pandemien har fået mange til at lede efter projekter.

- Og her har sommerhusgrundene tilbudt muligheden for at komme ud og bruge hænderne og realisere drømmen om et nyt sommerhus, siger han i pressemeddelelsen.

Han skriver, at efterspørgslen på sommerhusgrunde stadig er høj, men han tror, at høje priser på materialer og mangel på håndværkere kan risikere at lægge en dæmper på markedet igen.


Nyhedsoverblik