Sne gav store problemer - bus snurrede rundt på landevej

Der var melding om mange uheld på grund af snefaldet mandag morgen og formiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lastbil, der er væltet, og en bus, der er kørt af vejen og har sat sig fast.

Det er nogen af de mange meldinger fra trafikken mandag morgen og formiddag, hvor sneen for alvor ramte vores region.

- Der er virkelig mange uheld - men heldigvis ingen meldinger om personskade, sagde vagtchef Michael Skræddergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Status mandag formiddag var, at man godt kan færdes i trafikken - men at det skal ske med forsigtighed.

Sne Vestmotorvejen
Læs også
Kør forsigtigt på de glatte veje - mange uheld mandag morgen
Sne Vestmotorvejen
Læs også
Kør forsigtigt på de glatte veje - mange uheld mandag morgen

- Lige nu har vi en bus, der sidder på tværs ved Rosted ved Slagelse, men der er ikke sket noget alvorligt i den forbindelse. Men der er meget travlt, sagde han til TV2 ØST klokken 10.30 mandag.

Det var buslinje 480R mod Slagelse Station, der var forulykket - og den blev heldigvis hurtigt trukket fri.

Her bliver bussen trukket fri.
Her bliver bussen trukket fri. Foto: Lind Foto

Her var det værst

Også hos kollegerne hos Midt- og Vestsjællands Politi var der melding om mange uheld, men heldigvis ikke personskade.

- Det første snerelaterede uheld i dag blev meldt klokken 03.36 - og siden har der været mange, sagde Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Målt på antallet af uheld, så var situationen værst i Holbæk Kommune og i området mellem Slagelse og Sorø Kommuner, lyder det fra de to politikredse.

Der skete dog uheld mange andre steder også.

Sne
Læs også
Vinterlig og snerig mandag afløses af mildere uge
Sne
Læs også
Vinterlig og snerig mandag afløses af mildere uge

- Det handler især om bremseevnen, hvor folk fortsætter selvom de bremser, eller hvor de skrider af vejen og ender i grøften, sagde Michael Skræddergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han fortæller, at mens den sydlige del af hans politikreds fik den første sne søndag, så er det faktisk i den nordlige af kredsen, omkring Slagelse og Sorø Kommuner, at der nu er melding om flest uheld.

- Vi har haft rigtig mange glatføreuheld på Vestmotorvejen, hvor de måske kører ind og rammer midterrabatten. Der har været mange buler den her morgen, siger han.

Lastbilvogntog væltede

Den mest alvorlige hændelse mandag formiddag var da et lastvognstog væltede på Sønderstrupvej i Kirke Eskilstrup i Holbæk Kommune.

- Meldingen kom klokken 06.22, hvor lastvognstoget var væltet, og havde lagt sig på tværs af vejen. Det tog mere end tre timer, før vejen kunne genåbnes. Og så har vi haft flere situationer, hvor biler er rullet rundt. Fra Odsherred blev en person sendt til kontrol på skadestuen klokken 06.11 - og vi har fået melding om flere biler, der ligger på taget rundt omkring - men som heldigvis er tomme, når vi når frem, siger Martin Bjerregaard.

Sne
Læs også
Se billederne - flere steder er der faldet 25 centimeter sne
Sne
Læs også
Se billederne - flere steder er der faldet 25 centimeter sne

- Det vi ser nu, er lidt forventeligt. Det er den første store dag med sne, og folk skal lige vænne sig til, at der er mere glat nu end normalt - om man så har vinterdæk på eller ej, siger han.

Det ventes, at der kan komme snebyger i vores landsdel gennem det meste af dagen. Fra i aften og i nat ventes vintervejret dog at være overstået for denne gang, og resten af ugen lover DMI milde temperaturer og regnvejr.


Nyhedsoverblik