Smadrede vindue med køleskab - anholdt mand i smuglersag på springtur

Efter et halvt år i varetægtsfængsel forsøgte en af de fire anholdte fra kokainsmugler-sagen i februar sig natten til tirsdag med en dramatisk flugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirka et halvt år efter at være blevet varetægtsfængslet i den spektakulære sag om narkosmugling i farvandet ud for Lolland, forsøgte en 41-årig lettisk mand natten til tirsdag at tage flugten fra Vestre Fængsel.

Det skriver Ekstra Bladet, som videre skriver, at turen i frihed blev kort.

Efter at have smadret et vindue i fængslet ved hjælp af et køleskab tog manden flugten ned langs bygningen, hvorved han brækkede et ben.

Københavns Politi kunne således kort tid efter anholde den undvegne fange på Hvidovre Hospital, hvor han fik behandling for sine skader. Det bekræfter Knud Hvass, leder af Afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, overfor Ekstra Bladet.

Den lettiske mand sidder som en af fire varetægtsfængslede i sagen, hvor fragtskibet Duncan Island den 15. februar i år blev brugt til at smule 100 kilo kokain i land i farvandet mellem Lolland og Langeland.

Fragtskibet var lastet især med bananer og broccoli. Det var i januar afsejlet fra havne i Ecuador og Mexico, inden det satte kursen mod Helsingborg i Sverige. Efter skibet havde forladt Helsingborg i Sverige, satte det kursen mod Sankt Petersborg i Rusland via Storebælt.

Her blev den illegale last ud for Langeland dumpet i vandet, hvor tre personer i en ventede båd fragtede godset i land. Kort tid efter slog politiet til mod skibet i en større aktion.

Syd for Gedser blev det 178 meter lange køleskib bordet af dansk politi, og i alt 24 besætningsmedlemmer blev her anholdt og siden varetægtsfængslet. Ligeledes blev de tre personer i hjælpebåden anholdt på Langelands kyst, hvor de var i færd med at pakke lasten i en ventende bil.

23 af besætningsmedlemmerne blev siden løsladt.