Sjællandsmesterskaber i virtuel roning sætter deltagerrekord

Selvom corona betyder aflysninger på stribe, så løb sjællandsmesterskabet i ergometer-roning af stablen i dag i Næstved. Det foregik nemlig online.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag lørdag går det løs til Sjællandsmesterskaberne i ergometerroning.

Over 300 deltagere fra hele landet sidder klar hjemme i egne klubber eller stuer, og dyster mod hinanden virtuelt. 

Corona har kastet en kæp i hjulet for alle vores fysiske stævner i vinteren 2020/2021. Derfor er alle forbundets vinteraktiviteter nu henlagt til cyberspace, og det er blevet vildt populært. På Sjælland er der blandt andet roere i Sakskøbing, Sorø, Roskilde, Næstved, Stevns, Rødvig og Køge.

Løbsledelsen sidder i Næstved Roklub og styre slaget gang online. 

Deltagerekord på over 300 deltagere

Antallet af tilmeldinger til årets Sjællandske Mesterskaber ligger nemlig væsentligt højere end sidste år, når man sammenligner tallene.

Dette års virtuelle Sjællandske Mesterskaber har nemlig 169 flere til start end året før, når man kigger på unikke tilmeldinger, og i alt når årets første, virtuelle, ergometerstævne op over 300 tilmeldinger.

Én af dem, der var med i dagens mesterskaber, er Lisa Petersen, der vandt bronze.

- Det var fedt. Især når man bare stiller op for sjov – så bliver det alligevel alvor, siger hun til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Kristo

Næsten som det plejer – men stemningen manglede

Ifølge bronzevinder Lisa Petersen, forløb mesterskaberne næsten som det plejer – men også kun næsten.

- Der er næsten ikke nogen forskel. Man mangler stemningen i hallen, og folk der står og råber og skriger. Det var der ikke så meget af. Det var fint, men stemningen manglede, siger hun.

Selvom der manglede lidt tilråb og kampopbakning fra tilskuere, er Lisa Petersen glad for, at det overhovedet kunne lade sig gøre at afvikle et stævne.

- Jeg synes, det er genialt. Det er genialt, at man kan afholde et stævne, i stedet for man bare sidder derhjemme. Så det synes jeg er fedt, at man kan samle folk på den måde.

Ledelse får hollandsk assistance

Hos ledelsen for mesterskaberne, er der også gang i pedalerne og sved på panden for at holde styr på alle deltagerne online.

- Vi sidder her og prøver at holde styr på, at dem, der skal ro, de er her, siger Morten Thorving, der står i spidsen for Race Official. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Deltagerne kan via deres computer tilgå et virtuelt scoreboard, hvor man kan se de forskellige deltagers placering i forhold til hinanden.

- Det er et system, der kører online. Det er et hollandsk system, og vi har nogle siddende i Holland, som sidder på Teams, som vi taler med om, hvem der er mødt op, og om nogle mangler, siger Morten Thorving.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Thorving, der står i spidsen for Race Official, var også selv med i det virtuelle mesterskab.
Morten Thorving, der står i spidsen for Race Official, var også selv med i det virtuelle mesterskab. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Ifølge Lisa Petersen er det dog svært at følge med i, hvordan de andre deltagere klarer det, når man selv sidder og roer derudaf.

Er du nysgerrig på hvordan den kommer til at se ud, så kan du se en tegning af den her:
Er du nysgerrig på hvordan den kommer til at se ud, så kan du se en tegning af den her: Foto: Dansk Forening for Rosport

- Man følger ikke med. Man kigger bare på skærmen og koncentrer sig om, hvor hurtig man er og hvor mange meter, der er tilbage, siger Tina Petersen.

- Når man sidder der, giver man, hvad man har, og så kommer kampgejsten op i én

Specialdesignede medaljer

De endelige vindere af Mesterskabsturneringen 2020/2021 findes først når den sidste kaproning er overstået i marts. Herefter er der helt nye, specialdesignede medaljer til de roere der tager sejren i Dansk Forening for Rosports første virtuelle Mesterskabsturnering.

William Damm Kjaargaard fra Næstved, vandt guld i U19.

William Damm Kjaargaard har vundet guld til sjællandsmesterskabet i virtuel roning.
William Damm Kjaargaard har vundet guld til sjællandsmesterskabet i virtuel roning. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Nyhedsoverblik