SF-profil sygemelder sig - har mistet store dele af synet

SF-profilen Jacob Mark sygemelder sig, fordi han har mistet dele af sit syn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SF's gruppeformand Jacob Mark, som er valgt i Sjællands Storkreds, fortæller på Facebook, at han vil sygemelde sig fra Folketinget.

Det sker, efter at han har fået konstateret en sygdom, som gør, at han har mistet noget af sit syn, skriver han på Facebook.

quote Pudselig kan jeg ikke se Christina henover middagsbordet

Jacob Mark, SF

- Det er uhyggeligt at miste sit syn. Det er uhyggeligt at have et godt syn og pludselig kan jeg ikke se Christina henover middagsbordet, når det er mørkt udenfor. Og det er uhyggeligt når optikeren siger; det her har ikke noget med briller at gøre. Dit syn er bare væk, skriver Jacob Mark.

Langvarig overbelastning

Jacob Mark er opstillet i Sjællands Storkreds og er født og opvokset i Køge. Han bor i dag i Holbæk, hvor han danner par med socialdemokraten Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Gruppeformanden skriver, at man endnu ikke med sikkerhed kender årsagen til problemerne med synet:

- I mit tilfælde mener lægen, at svaret er langvarig overbelastning af kroppen og sindet. Hun er ret fortrøstningsfuld på mine vegne, hvis jeg faktisk tager mig sammen og får taget den pause, jeg længe har haft brug for. Hvis jeg får stressen ud af kroppen, så kan det være at synet kommer tilbage. Men hvis ikke, så risikerer jeg at miste synet permanent, fortæller SF'eren.

Jacob Mark oplyser ikke, hvor længe han forventer at være sygemeldt.