Sådan skal udenlandske virksomheder lokkes til Sjælland og øerne

Udenlandske virksomheder skal have lettere ved at etablere sig på Sjælland og øerne med en ny strategi fra Erhvervshus Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man skal smede, mens jernet er varmt.

Sådan lyder det gamle ordsprog, og hvis det skal overføres til nutiden, så smeder Mads Váczy Kragh, direktør i erhvervsorganisationen Erhvervshus Sjælland, og resten af kollegaerne for fuld kraft.

quote Vi ser særligt et potentiale for udenlandske virksomheder, der skal placere deres virksomhed i Nordeuropa

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland

For lige nu oplever erhvervsparkerne langs motorvejene på Sjælland og øerne en massiv interesse fra virksomheder, der ønsker at etablere sig i takt med, åbningen af Femern-tunnelen i 2029 rykker nærmere.

Det giver en række logistiske fordele, når transporttiden mellem København og Hamborg bliver kortere, og det har flere udenlandske virksomheder også opdaget.

Der er stor efterspørgsel på byggegrunde i regionens erhvervsparker. Senest har Ringsted Kommune meldt tæt på udsolgt i Business Park Ringsted 12 år før forventet.
Der er stor efterspørgsel på byggegrunde i regionens erhvervsparker. Senest har Ringsted Kommune meldt tæt på udsolgt i Business Park Ringsted 12 år før forventet. Foto: Ringsted Kommune

Men det kan ifølge Mads Váczy Kragh være besværligt for dem at danne sig et overblik af regionens mulige erhvervsparker og etablere sig i regionen.

Derfor søsætter erhvervsorganisationen inden længe et digitalt overblik særligt rettet mod udenlandske virksomheder i håbet om at tiltrække nye arbejdspladser.

- Vi ser særligt et potentiale for udenlandske virksomheder, der skal placere deres virksomhed i Nordeuropa. Tidligere handlede det om at ligge så tæt på København som muligt, siger Mads Váczy Kragh.

dji_0055.00_00_04_14.Still001
Læs også
Stor erhvervspark melder tæt på udsolgt 12 år før tid
dji_0055.00_00_04_14.Still001
Læs også
Stor erhvervspark melder tæt på udsolgt 12 år før tid

- Men nu kan du lægge dig mellem København og Hamborg med ret kort afstand, og så bliver Region Sjælland væsentligt mere interessant, og det momentum skal vi gribe med optimal synlighed, tilføjer han.

Vil mindske sagsomkostninger 

Helt konkret samler erhvervsorganisationen en række relevante informationer, som potentielle virksomheder ellers selv skulle bruge penge på at indsamle og oversætte.

- Vores fokus er, at man kan få et totaloverblik for Region Sjælland, hvor det er velegnet at placere sig som virksomhed. 

- Hvis du nu er en tysk virksomhed, der står og kigger ind på Region Sjælland, så har du som udgangspunkt ikke særlig meget viden om området, så det kan være tilfældigt, hvor du placerer dig, og din søgeomkostning kan være stor, siger Mads Váczy Kragh og fortsætter:

Erhvervspark
Læs også
En kasse med jord på et ministerkontor fik afgørende betydning
Erhvervspark
Læs også
En kasse med jord på et ministerkontor fik afgørende betydning

- Med sådan et overblik kan vi hurtigt drive virksomheder til regionen, og hvis der for eksempel er et område med særligt fokus på grøn energi, så kan virksomhederne starte med at afsøge de områder. På den måde kan vi gøre søgeomkostningerne mindre for virksomhederne og gøre det mere transparent.

Der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt nogen dato for, hvornår overbliksportalen lanceres.