TV2 ØST's dækning af coronakrisen

TV2 ØST har en særlig forpligtelse til at informere borgerne under kriser. Læs her, hvordan vi håndterer den unikke situation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV2 ØST's dækning af coronakrisen skal ses i lyset af, at vi er en del af det beredskab, der skal sikre, at borgerne er grundigt informeret om regeringens og myndighedernes beslutninger, og de konsekvenser det har for borgerne i vores dækningsområde.

quote Kan vi holde coronasmitten fra døren, vil vi fortsat lægge alle kræfter i at udfylde vores rolle som ansvarlig og central beredskabs- og nyhedsformidler

 

Vi nyhedsdækker derfor coronakrisen på tv2east.dk, Facebook og i nyhedsudsendelserne på TV, men det er ikke en helt almindelig dækning, fordi det er en ikke helt almindelig arbejdsdag, der møder medarbejderne. For samtidig med nyhedsdækningen, er vi også forpligtet til at undgå smittefaren og smittespredning både hos de medvirkende og hos medarbejderne. Rammes vi af coronavirus, risikerer vi at måtte indstille nyhedsformidlingen.

For at undgå det, arbejder omkring 100 medarbejdere nu efter en kriseplan, som fuldstændig har omorganiseret den daglige nyhedsproduktion i Vordingborg.

For at minimere smittefaren arbejder de fleste hjemmefra, og i hovedsædet er der kun en absolut minimumsbemanding, som efterlever omfattende regler for at undgå smittespredning:

  • Medarbejderne er fordelt på hold, som ikke må omgås hinanden.
  • Huset er opdelt i tre skarpt adskilte zoner, og de enkelte hold og medarbejdere må kun færdes i den zone, de er placeret i. Det er ikke tilladt at krydse ind i andre zoner.
  • Vi har øget fokus på rengøring af biler og udstyr.

Når det gælder kontakten til medvirkende er vi konstant opmærksomme på smittefaren:

  • Vi holder god afstand, når vi filmer og interviewer.
  • Vi lukker ikke gæster ind i huset.
  • Vi benytter os i højere grad af digitale måder at interviewe på, som Skype, Facetime og telefonopkald.
  • Vi går ikke ind steder, hvor det kan være til fare for medarbejdere eller medvirkende.
  • Vi følger alle råd fra Sundhedsstyrelsen og øvrige myndigheder

De mange tiltag besværliggør naturligvis nyhedsarbejdet i et hidtil uset omfang, og det giver også nogle begrænsninger for, hvad der kan lade sig gøre. Vi håber, at seere og brugere vil have forståelse for, at disse vanskelige arbejdsvilkår kan betyde, at vi ikke kommer så tæt på begivenheder og folk, som vi normalt gør.

Kan vi holde coronasmitten fra døren, vil vi fortsat lægge alle kræfter i at udfylde vores rolle som ansvarlig og central beredskabs- og nyhedsformidler for folk på Sjælland og øerne.