Så meget kan du spare på samkørsel og ni andre spareråd til bilisterne

Der er penge at spare for mange bilister, hvis man indretter sin kørsel efter en række råd, som Vejdirektoratet lancerer i ny kampagne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inflationen buldrer derudaf, og det kan mærkes i danskernes privatøkonomi. 

Så hvad end det handler om strøm, dagligvarer eller brændstof, så er de fleste danskere efterhånden klar til at strække sig langt for at opnå en besparelse.

quote Følger man de 10 sparetips kan besparelsen imidlertid løbe op i flere tusinde kroner

Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet

Dén erkendelse er også nået Vejdirektoratet, og derfor lancerer de en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på, hvordan man får bilens brændstof eller el til at vare længere.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Ifølge Vejdirektoratet kan det for mange bilister være en god sjat penge at spare, hvis man ser sine kørevaner efter i sømmene.

10-sparetips-til-samkørsel
Foto: Lonni Haugaard (grafik)

- Helt generelt kan mange trafikanter lære at køre mere økonomisk, blive bedre til at læse trafikken og så køre derefter, siger Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet, og fortsætter:

- Man vil på den måde bruge mindre brændstof, og det vil for det første bidrage ganske positivt til ens privatøkonomi, men det vil også gøre en væsentlig forskel i forhold til vores samfunds behov for energi denne vinter, hvor vi oplever ressourceknaphed og stigende energipriser.

Ti sparetips på kørsel

I kampagnen Spar penge på vejen giver Vejdirektoratet ti konkrete råd til, hvordan man kan spare på sin kørsel. Det er for eksempel råd om at kontrollere dæktrykket jævnligt, at sænke farten på motorvejen og at undgå at lade motoren køre i tomgang.

- Isoleret set betyder det måske ikke så meget, hvis man slukker for sædevarmen i bilen eller kører med det rette dæktryk. Følger man de ti sparetips kan besparelsen imidlertid løbe op i flere tusinde kroner om året, siger Andreas Egense.


De fleste af rådene er rettet mod ejere af benzin- og dieselbiler, da der er flest af disse biler på de danske veje. Der er dog også flere råd, der er relevante for de bilister, der kører i en elbil.

Da kampagnen fokuserer på at spare penge, kan man ved hvert sparetip se, hvor meget der kan vindes ved at følge hver enkelt råd.

Kampagnen er udviklet i samarbejde med bilisternes forbruger- og interesseorganisation FDM. Den vil køre på sociale medier fra i dag og frem til nytår.