¨

Rekord få indbrud – antallet er mere end halveret på Lolland

Antallet af indbrud i andet kvartal på Lolland og Falster er halveret i forhold til sidste år. Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

På Lolland og Falster er antallet af indbrud faldet markant.

Antallet af indbrud er rekord lavt i 2020. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I april, maj og juni er der ifølge tal fra Danmarks Statistik blevet anmeldt i alt 2.826 indbrud i private danske hjem.

Det er 2.121 færre end samme kvartal sidste år, hvor antallet af anmeldte indbrud var 4.947, og det svarer til et fald på 43 procent på landsplan.

Indbrudstallet er på et historisk lavt niveau

Britt Wendelboe, programleder, Bo trygt.

Indbrudstallene for de første tre måneder af året viste samme tendens, og den seneste Tryghedsmåling fra Trygfonden viser samtidig, at danskerne er blevet væsentligt mindre utrygge over for indbrud.

Utrygheden har ellers ligget stabilt højt de seneste 10 til 12 år, selvom indbrudstallet har været faldende, men nu ser kurven ud til at være knækket.

For to år siden lancerede Realdania og Trygfonden i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius indsatsen Bo trygt. En del af målsætningen er at reducere antallet af indbrud i private hjem, og programleder i indsatsen Britt Wendelboe glæder sig derfor over de nye tal.

DE 5 VIGTIGSTE RÅD MOD INDBRUD:

1. Vær en god nabohjælper

 

2. Tænd lys ude, og trim hækken

 

3. Gør det svært at bryde ind

 

4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt

 

5. Ring 114 ved mistanke om indbrud

 

Kilde: Bo trygt og Rigspolitiet

Se mere

- Indbrudstallet er på et historisk lavt niveau. Samtidig ser det ud til, fremskridtene også påvirker danskernes tryghed i positiv retning. Det er meget glædeligt, selvom udviklingen i de seneste måneder er sket på en kedelig baggrund, nemlig coronapandemien, som ingen af os har kunnet planlægge. Nu gælder det imidlertid om at holde fast, så vi fortsat kan holde indbrudstyvene fra døren, siger Britt Wendelboe i en pressemeddelelse.

Markant færre indbrud på Lolland og Falster

Ser man på, hvor mange indbrud, der blev anmeldt i andet kvartal af 2019 sammenlignet med 2020, kan man blandt andet se, at antallet af indbrud i Lolland og Guldborgsund kommuner er halveret.

I 2019 var der 86 indbrud i april, maj og juni i Guldbordsund Kommune, mens der i samme kvartal i 2020 kun blev anmeldt 34 indbrud.

Se hvordan det ser ud i din kommune her. Artiklen fortsætter under grafikken.

Også på Lolland er antallet af indbrud faldet markant. Her har der kun været 27 indbrud i andet kvartal, mens der var 86 indbrud i samme periode sidste år.

Det er dog ikke alle kommuner i det område TV2 ØST dækker, hvor antallet af indbrud er faldet i forhold til sidste år.

I Holbæk, Faxe, Næstved og Vordingborg er antallet steget, mens det på Stevns er præcist det samme som sidste år.

Forventer færre indbrud i sommerferien

Sommerferien er normalt et af de tidspunkter på året, hvor indbrudstyvene har allermest travlt.

- Vi ved, at sommerferien er en af de absolutte højsæsoner for indbrudstyve, men vi tror og håber på, at denne sommer vil være anderledes, siger Britt Wendelboe. 

- Flere vil være hjemme denne sommer, og det er et rigtig godt udgangspunkt, for det vil give mere liv i boligområderne. Samtidig kan vi selv – også sammen med naboer – gøre rigtig meget for at undgå indbrud. I den forbindelse kan Nabohjælps app være et godt værktøj til at understøtte indsatsen, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App