Regeringen vil sætte straf for vanvidskørsel op med 50 procent

Hammeren skal falde langt hårdere, end den gør i dag, siger justitsminister Nick Hækkerup om vanvidsbilisme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen vil hæve straffen for vanvidsbilister, der ender med at slå ihjel i trafikken.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Helt konkret mener regeringen, at der skal kunne lægges 50 procent oveni straffen.

Det vil sige, at sager, hvor uagtsomt manddrab i dag straffes med fængsel i eksempelvis tre år, som udgangspunkt vil skulle straffes med op til 4,5 års fængsel.

- Vi har desværre set helt forfærdelige episoder, hvor vanvittige personer slår folk ihjel med deres sindssyge kørsel. Det er dybt tragisk og illustrerer behovet for, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag, udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S).

47.000 underskrifter på borgerforslag

Han vil i denne uge sende et lovforslag i høring, der indeholder strafskærpelserne. Lovforslaget forventes at blive fremsat til januar.

Samtidig har flere end 47.000 skrevet under på borgerforslag om, at der skal indføres minimumsstraffe for vanvidsbilister, der dræber.

Når forslaget formentlig opnår 50.000 underskrifter, skal politikerne tage stilling til det i Folketingssalen.

VIDEO: I februar blev en 28-årig kvinde dræbt i et frontalt sammenstød med en modkørende bil nær Asnæs. Kvindens mand og etårige barn blev kvæstet i ulykken. Ulykken skete, da en 24-årig, alkoholpåvirket mand foretog en overhaling op ad bakke og kørte lige ind i bilen med den lille familie.

Efterfølgende holdt lokale et fakkeltog for den dræbte kvinde for at sætte fokus på hastigheden på små landeveje.

     

Regeringen præsenterede i februar i år et udspil mod vanvidskørsel.

Her var et af forslagene, at biler som udgangspunkt altid skal konfiskeres ved vanvidskørsel. Også selv om bilen er ejet af andre, for eksempel et familiemedlem til vanvidsbilisten eller et leasingselskab.

Bilen skal derefter som udgangspunkt bortauktioneres.

I øjeblikket er der forhandlinger med Folketingets partier om, hvilke initiativer der skal til for at stoppe vanvidsbilister.