Politikredsene melder om en rolig nytårsnat

Politikredsene melder om en forholdsvis rolig nytårsaften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter omstændighederne er nytårsaften og -nat forløbet rolig med en normal travlhed. Ingen personer er blevet anholdt.

Det oplyser regionens to politikredse til TV2 ØST.

- Vi har selvfølgelig haft anmeldelser om fyrværkeri til ulempe, men ellers har det været en forholdsvis rolig nytårsaften, siger vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Mads Haugaard.

Politiet har ikke rykket ud til Ladegårdsparken i Holbæk, som mellem jul og nytår var stærkt plaget af uro i forbindelse med fyrværkeriaffyring. 

quote Det er en nytårsnat, som den plejer at være

Ole Mazur Hendriksen, Region Sjælland

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi melder om ingen tilskadekomne, men dog om flere tilfælde, hvor patruljebiler er blevet skudt efter med fyrværkeri. Ifølge opgørelsen fra nattens forløb blev Slagelse Brand og Redning beskudt tre gange med fyrværkeri og måtte opgive at gøre ud fem gange på grund af uroligheder.

- Det er primært i Slagelse og Korsør, det er sket. Generelt har vi fået mange opkald fra borgere, der har været bekymret for stråtaget på deres hus eller deres kæledyr på grund af fyrværkeriet, siger vagtchef Ole Hald.

Travlhed på samme niveau som sidste år

Tal fra landets fem regioner angående ambulance-udrykninger, som er indsamlet af Region Sjællands AMK-Vagtcentral, viser, at den samlede travlhed ligger på niveau med sidste år.

1.279 gange er der ringet 1-1-2, og det er færre end sidste år. I Region Sjælland har der været 171 opkald til 1-1-2 og 115 udrykninger.

Der har været otte fyrværkeri-relaterede udrykninger, hvoraf to har omhandlet øjenskader og tre håndskader.

- I Region Sjælland ser det ud til, at vi har haft en lille smule flere øjen- og håndskader, end når vi lægger alle tallene sammen og gør det op på landsplan. Her ser man, at antallet af skader har været faldende. Så lidt flere netop i vores region, men det er jo ikke voldsomt meget, siger Ole Mazur Hendriksen fra Region Sjælland til TV2 ØST.

Ifølge DR Nyheder er en 23-årig kvinde fra Region Sjælland landet oven på et batteri og blev herefter skudt i øjet. Kvinden er indlagt til observation på Slagelse Sygehus og møder senere onsdag ind på øjenafdelingen i Næstved.

På landsplan har der været tale om 15 udrykninger til øjenskader og 22 til håndskader.

- Det er en nytårsnat, som den plejer at være. Der har været fire gange så mange opkald, som der plejer, men det er sædvanligt. Det er sådan, det er, siger Ole Mazur Hendriksen.