Politikredse har stadig travlt med højlydte fester: - Skru nu venligst ned for musikken

Politiet fik endnu en travl nat med at dæmpe højlydte fester i det fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til søndag blev igen en travl nat for regionens politipatruljer.

De måtte adskillige gange køre rundt til larmende fester, der på stribe havde taget overhånd, og hvor musikken udenfor enhver tvivl var for høj.

- Vi har alene haft 25 sager i vores politikreds. Det lyder måske i sig selv ikke af så meget, men i hvert tilfælde har en politipatrulje måttet køre ud til en adresse for at få musikken dæmpet. Og så er det altså pludselig en stor opgave, forklarer vagtchef Kent Edvardsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagerne er kendt som musik til ulempe, og dækker over reglerne, der tillader politiet at forbyde folk at spille musik, hvis det er så højt, at det er til væsentlig ulempe for naboer eller forbipasserende.

- Det fylder meget hos os, og vi har i en enkelt sag beslaglagt en af de store, transportable musikanlæg, fortæller Kent Edvardsen.

Opfordrede til ro på Twitter

Også i Midt- og Vestsjællands Politikreds har der natten i gennem været rigtig mange sager om musik til ulempe. Hvor mange har vagtchefen dog endnu ikke et endeligt overblik over.

Problemet var dog i nat så stort, at vagtchefen på Twitter opfordrede borgerne til vise hensyn til naboer og andre.

Borgere risikerer bøder på op til 1.000 kroner, hvis de ikke retter ind efter politiets opfordringer til at skrue ned for musikken.