Politikontrol ved skoleveje: - Folk kører alt for stærkt

I denne uge gennemfører landets politikredse den årlige færdselskontrol på skolevejene. Kampagnen skal gøre vejen til skole mere tryg.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalenderen skriver uge to, og det betyder traditionen tro, at politiet gennemfører sin landsdækkende færdselskontrol på skolevejene.

Færdselskontrollen gennemføres over hele landet fra mandag til fredag i uge to. Politiet vil være til stede på skolevejene både om morgenen, når børnene skal i skole, og igen om eftermiddagen, når børnene har fri.

- Det er en årlig tilbagevendende begivenhed. Det er lige før, at det er som 90-års fødselsdagen med same procedure as last year, fortæller Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Det halter rigtig meget, tror jeg godt, jeg kan tillade mig at sige

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

På færdselssprog betyder same procedure as last year, at politiet i denne uge kontrollerer, om skolebørn færdes på en sikker og tryg måde på deres vej til skole, og om bilisterne husker at overholde den gældende hastighed og tager hensyn til blandt andet skolepatruljer.  

- Det vil sige, at vi dels har fokus på, om skolebørnene har husket cykellygterne og reflekserne og dels holder øje med dem, der kører i området omkring skolerne, og hvordan de gebærder sig, uddyber Erik Mather.

Mange kører alt for stærkt

Det er ikke uden grund, at politiet holder fast i sin årligt tilbagevendende kontrol. En af de største udfordringer er at få bilister til at overholde hastighedsbegrænsningerne. 

- Det generelle billede er, at folk kører alt for stærkt forbi vores skoler. Det er desværre et billede, som vi ser år efter år. Noget af det er virkelig så hovedrystende, at man ikke ved, hvad i alverden folk har tænkt på, siger Erik Mather.

090513_fotovogn.jpg
Læs også
Bilist mister kørekortet: Kørte 148 kilometer i timen på skolevej
090513_fotovogn.jpg
Læs også
Bilist mister kørekortet: Kørte 148 kilometer i timen på skolevej

Dette billede bekræfter Peter Stryhn, der er vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi. Her oplever man blandt andet, at forældre har en tendens til at køre for stærkt, når de har afleveret deres børn og skal videre på arbejde.

quote En investering på 200 kroner for en god cykellygte, det er altså godt givet ud i modsætning til, at man måske i værste tilfælde ikke får sit barn hjem igen

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

-  Så vi er ude med budskabet om, at forældrene skal huske at overholde hastighedsbegrænsningerne, også efter de har afleveret deres egne børn, fortæller Peter Stryhn.

Forældre har for travlt

Det er ifølge Erik Mather desuden iøjnefaldende, hvor mange fortravlede forældre, der glemmer helt basale ting i forhold til deres børns sikkerhed på vej til skole.

Det kan være ting som at huske at spænde børnene ordentlig fast, at huske at give dem en refleks i lommen eller at huske at kontrollere, om børnene har lys på cyklen.

- Det halter rigtig meget, tror jeg godt, jeg kan tillade mig at sige, fortæller Erik Mather.

farlig_vej_ny.jpg
Læs også
Nervøse forældre kæmper for sikker skolevej til deres børn
farlig_vej_ny.jpg
Læs også
Nervøse forældre kæmper for sikker skolevej til deres børn

Erik Mather appellerer generelt til, at forældrene husker, at de har et ansvar for, at deres børn overholder færdselsloven og har udstyret i orden.

- Vi skal som politimyndighed nok gøre, hvad vi kan, for at sikre, at trafikken bliver så tryg at færdes i som overhovedet muligt, men man har også et medansvar som forældre.

- En investering på 200 kroner for en god cykellygte, det er altså godt givet ud i modsætning til, at man måske i værste tilfælde ikke får sit barn hjem igen, forklarer han.


Nyhedsoverblik